Centrum voor Jeugd en Gezin

navigation_sitewide_header

Lees voor
  1. Stuur door
Stuur door

Centrum voor Jeugd en Gezin

Het CJG is een netwerkorganisatie. Hier werken verloskundigen, jeugdgezondsheidszorg, maatschappelijk werk, welzijnsorganisaties en onderwijs samen.

Zij zien de kinderen en hun ouders of verzorgers regelmatig en kunnen zo problemen snel(ler) signaleren. Door een goede samenwerking met elkaar, zijn ze in staat uw kind en uw gezin beter te helpen.

 

Vragen over opvoeden en opgroeien?

Voor vragen opvoeden en opgroeien kunt u in Enkhuizen terecht bij:
  • Opvoed- en opgroeiondersteuning in Enkhuizen wordt flexibel aangeboden: de jeugdverpleegkundige stemt met u af waar en wanneer de gesprekken het beste kunnen plaatsvinden in Enkhuizen. Dit kan op de school van uw kind zijn, op het Centrum voor Jeugd en Gezin of bij u thuis. Voor het maken van een afspraak kunt u dagelijks tussen 08.30 – 16.30 uur bellen met GGD Hollands Noorden, Jeugdgezondheidszorg: 088 - 01 00 555 (op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 16.30 uur)
  • Bijeenkomst 'Koffie met een Rietje' in de Bonte Veer. Elke woensdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur onder het genot van koffie, thee en limonade (met een rietje) ontmoeten ouders elkaar, om ervaringen uit te wisselen. Een jeugdverpleegkundige is ook aanwezig.
  • Het Borstvoedingcafé is iedere eerste donderdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur in wijkcentrum de Bonte Veer. De toegang is gratis. Er is ook een Whatsappgroep, inclusief lactatiekundige, waarin altijd om raad gevraagd kan worden. Wil je je aanmelden voor de Whatsappgroep? Stuur dan even een mailtje met je 06-nummer naar opbouwwerker Judith Sanstra van Welwonen via jsa@welwonen.nu.
  • Maatschappelijk Werk heeft spreekuur van maandagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur, locatie Sociaal Medisch Centrum. U kunt ook overdag bellen naar nummer 0229-282020 (hoofdkantoor).

Consultatiebureau Bonte Veer

Het inloopspreekuur is voor kinderen van 0 tot 4 jaar, iedere dinsdag van 13.00 tot 14.00 uur. Een afspraak is niet nodig.

Bonte Veer
Wielewaal 15
1602 PV Enkhuizen
088 - 01 00 551

Handige links

Er zijn een aantal handige links waar u veel informatie kunt vinden op opvoeden en opgroeien.