20 November: Dag van de Ondernemer

17 november 2020

Beste ondernemers van Enkhuizen,

Komende vrijdag is het de dag van de ondernemer en ik wil deze niet voorbij laten gaan zonder iets van me te laten horen. In het voorjaar, toen we voor het eerst met corona geconfronteerd werden, was alles nieuw en hoewel het moeilijk was, was er ook een sterk gevoel van saamhorigheid en hebben velen van jullie samen de schouders eronder gezet om er doorheen te komen.

Ruimere terrassen
Toen in juni de horeca weer open mocht en we als gemeente konden helpen met ruimere terrassen voor hen, waren we opgelucht en blij. Niet alleen de horeca, maar alle ondernemers konden weer volop gaan doen waar ze goed in zijn; ondernemen. Op de één of andere manier overheerste het gevoel dat we het ergste wel gehad hadden. Die tweede golf werd wel over gesproken, maar was ver weg en zou misschien ook helemaal niet komen. 

Ondernemende stad
En nu zitten we er al weken middenin. Ik zie ondernemers worstelen met de maatregelen, het vinden van een nieuw evenwicht om toch zwarte cijfers te blijven draaien of waar mogelijk de verliezen in ieder geval zoveel mogelijk te beperken. Ik wil jullie via deze weg laten weten dat ik buitengewoon veel respect heb voor de manier waarop velen van jullie de moed erin houden en onder deze omstandigheden jullie werk doen. Ik kijk met oprechte bewondering naar de creativiteit en nieuwe wegen die gevonden worden om door te gaan, aan te passen en soms zelfs te verbreden. Enkhuizen is en blijft een ondernemende stad waar we trots op zijn!

Ik wens jullie alle goeds, heel goede feestdagen komende maand en hoop van harte dat we elkaar snel weer kunnen ontmoeten. Tijdens een ondernemerscafé, een werkbezoek of op het stadhuis. 

 

Esther Heutink-Wenderich

Wethouder Economie, gemeente Enkhuizen