Terug naar het overzicht

Jonge mensen gezocht voor onderzoek naar gezondheid, welzijn en leefstijl

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Onderzoeksbureau Noord-Holland Noord (onderdeel van GGD HN) doet voor de derde keer grootschalig onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen van 16 tot en met 25 jaar. Wie meedoet met het onderzoek kan een bluetoothspeaker van JBL winnen ter waarde van 160 euro en er worden heel veel cadeaukaarten van BOL verloot onder de deelnemers.

Het onderzoek bestaat uit het online invullen van een vragenlijst over gezondheid (psychisch en lichamelijk), welzijn, gebruik van genotmiddelen, seksualiteit, bewegen, eenzaamheid, mantelzorg, financiën en (gevolgen van) corona. Dit kost ongeveer 15 minuten.

Waarom een onderzoek naar jongvolwassenen?

In de leeftijdsperiode tussen 16 en 25 jaar verandert er van alles. Jongeren zoeken een plek in de maatschappij en moeten erachter komen wat wel en niet bij hun past. Om meer inzicht te krijgen in de situatie van jongeren in deze leeftijdsgroep is onderzoek nodig dat zich specifiek richt op de onderwerpen waar deze groep mee te maken krijgt.

Deelname

Deelname aan de Jongvolwassenmonitor staat open voor alle inwoners in de leeftijd van 16 tot en met 25 jaar uit de regio Noord-Holland Noord. Meedoen aan het onderzoek gebeurt anoniem; er wordt niet gevraagd naar naam, adres of geboortedatum. Jongvolwassenen worden actief benaderd om deel te nemen, via onder andere sociale media, school en via leeftijdsgenoten (peergroups).

Opdrachtgevers van dit onderzoek zijn het programma In Control of Alcohol & Drugs en alle 17 gemeenten in Noord-Holland Noord.