Terug naar het overzicht

Jongvolwassenmonitor 2023 van start!

Jongvolwassenen (16 t/m 25 jaar) gezocht voor invullen online vragenlijst

In de leeftijdsperiode tussen 16 en 25 jaar verandert er van alles. Jongeren zoeken een plek in de maatschappij en moeten erachter komen wat wel en niet bij hen past. Om meer inzicht te krijgen in de situatie van jongeren in deze leeftijdsgroep is onderzoek nodig dat zich specifiek richt op de onderwerpen waar deze groep mee te maken heeft. Dit wordt gedaan met een online vragenlijstonderzoek: de Jongvolwassenenmonitor 2023.

Regionaal onderzoek naar gezondheid en leefstijl

Vanaf 2 mei 2023 hebben Jongvolwassenen van 16 t/m 25 jaar uit Noord-Holland Noord de mogelijkheid om de online vragenlijst in te vullen. In de vragenlijst wordt onder andere gevraagd naar fysieke en mentale gezondheid, welzijn, middelengebruik, seksualiteit, voeding, bewegen, eenzaamheid, mantelzorg en financiën. Meedoen aan het onderzoek kost ongeveer 15 minuten.

Deelname

Iedereen van 16 t/m 25 jaar die in Noord-Holland Noord woont kan meedoen aan het onderzoek. Deelname is  anoniem, vrijwillig en antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld en verwerkt. Jongvolwassenen worden actief benaderd om deel te nemen via sociale media, scholen, gemeente en via via. Meedoen aan het onderzoek kan via de volgende link: www.JVmonitor.nl

Prijzen winnen

Alle deelnemers maken kans op een bol.com waardebon van €10 (winkans 1 op 10) en één van de 5 JBL Charge 5 Bluetooth speakers t.w.v. € 165,-.

Resultaten

De resultaten van dit onderzoek zijn belangrijk voor gemeenten, GGD en andere organisaties die zich richten op de gezondheid en welzijn van jongvolwassenen. Omdat het onderzoek in 2022, 2021, 2019 en 2017 ook heeft plaatsgevonden is het mogelijk om de resultaten over de tijd te vergelijken. Wordt er evenveel alcohol gedronken als in 2019 en 2017 en zijn de jongvolwassenen nog steeds even gelukkig? Bekijk hier de rapporten en resultaten van de eerdere Jongvolwassenenmonitors.

Meer informatie

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op onze website: www.ggdhn.nl/JVmonitor.

Voor vragen en overige informatie kunt u contact opnemen met de onderzoekers via epi@ggdhn.nl.