Terug naar het overzicht

Plaatsing palen westelijk winkelgebied centrum Enkhuizen

Het westelijk deel van het winkelgebied is, net als het oostelijk deel, een voetgangersgebied. In het oostelijk deel staan hydraulische palen waarmee het gebied van maandag tot en met zaterdag is afgesloten tussen 11.00 uur en 18.00 uur. Dit geldt niet voor het westelijk deel. Hier wordt door middel van bebording aangegeven dat het voetgangersgebied is. Het gevolg is dat er regelmatig auto’s en busjes het winkelgebied inrijden.

De gemeente heeft in overleg met de winkeliersvereniging besloten om het westelijk deel fysiek af te sluiten voor verkeer, door het plaatsen van afneembare palen van maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 uur en 18.00 uur.

Een aantal winkeliers is bereid om de palen te (ver)plaatsen op de overeengekomen dagen en tijden. Hulpdiensten zoals de ambulance en de politie moeten te allen tijden de winkelstraat in kunnen rijden. Zij zijn op de hoogte van de afsluiting en zijn in bezit van de sleutels die nodig zijn om de palen te verplaatsen.

De gemeente gaat onderzoeken of het in de toekomst mogelijk is om ook het westelijk deel te voorzien van hydraulische palen.