Terug naar het overzicht

Start aanleg glasvezel in Enkhuizen en Stede Broec

Het moment is daar: op donderdag 30 maart is symbolisch de eerste schop in de grond gegaan om de aanleg van het glasvezelnetwerk af te trappen. Naar verwachting is in Stede Broec het nieuwe glasvezelnetwerk in 2024 klaar. Enkhuizen zal in 2025 volledig zijn voorzien van glasvezel.

Aanleg

In Enkhuizen en Stede Broec legt Open Dutch Fiber een openbaar glasvezelnetwerk aan. Aannemer Artemis voert, in opdracht van Open Dutch Fiber de graafwerkzaamheden uit. Met de aanleg van het nieuwe glasvezelnetwerk krijgen 19.634 huishoudens in Enkhuizen enStede-Broec toegang tot snel internet.

Glasvezel wordt een primaire levensbehoefte

Samen met Floris van den Broek, CEO van Open Dutch Fiber, zetten wethouder Slagter van Stede-Broec en Wethouder Bijman van Enkhuizen de eerste schop in de grond. De wethouders zijn blij dat de aanleg van start is gegaan.

Wethouder Slagter: ‘We kunnen er niet meer omheen, snel internet is niet meer weg te denken en wordt ook in de toekomst steeds belangrijker. Daarom zijn we blij dat er nu glasvezel in Stede Broec wordt aangelegd voor een betrouwbare en nog snellere internetverbinding.  

Ook wethouder Bijman benadrukt het belang van de aanleg van glasvezel: Wij willen graag dat de inwoners van Enkhuizen gebruik kunnen maken van een snelle, betrouwbare en stabiele internetverbinding nu en ook in de toekomst. Met glasvezel kunnen we onze digitale bereikbaarheid enorm verbeteren.
“Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur”, zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. “Door nauw samen te werken met gemeenten, woningcorporaties en verenigingen van eigenaren, realiseren wij onze projecten sneller.” 

Aanleg in etappes

Enkhuizen en Stede-Broec worden stap voor stap aangesloten op het glasvezelnetwerk. Bewoners worden goed op de hoogte gehouden welke werkzaamheden voor de aanleg nodig zijn en wanneer die plaats zullen vinden in hun wijk of straat. Bewoners die meer informatie over glasvezel en de aanleg in Enkhuizen en Stede-Broec willen, kunnen dit vinden op de website van Open Dutch Fiber. Ook voor vragen kan men hier terecht.

Over Open Dutch Fiber

Open Dutch Fiber, het toonaangevende onafhankelijke, open-access Fiber-to-the-Home platform in Nederland, bouwt en exploiteert zijn netwerk in steden en dorpen en levert hoogwaardige glasvezelverbindingen aan Nederlandse woningen en bedrijven. Het platform, met aandeelhouders KKR en DTCP, heeft een open architectuur en maakt glasvezeldiensten beschikbaar voor alle operators in Nederland.