Afvalpilot voor gft scheiden van start

13 februari 2017

Waarschijnlijk heeft u ze al gezien, de nieuwe bovengrondse gft containers in de wijk ten oosten van de Zuider Havendijk. Het promotieteam is samen met wethouder Wijnne langs de deuren gegaan om met inwoners van de binnenstad van Enkhuizen in gesprek te gaan over het scheiden van afval.  De gesprekken gaan over het scheiden van gft en plastic, blik en lege pakken, waarom dit belangrijk is, wat er allemaal in de container mag, hoe het wordt verwerkt en wat ervan wordt gemaakt.

Gft scheiden

Vanaf 7 februari kunnen inwoners van deze pilotwijk hun gft-afval kwijt in de negen nieuwe verzamelcontainers. Zo leveren we samen een belangrijke bijdrage om ervoor te zorgen dat het gft nuttig wordt hergebruikt. Een gemiddeld gezin heeft zo’n 160 kilo groente-, fruit en etensresten per jaar. Door dit apart te houden, kan het worden verwerkt tot groen gas en compost.

Wijziging plastic, blik en pak en restafval

Om het de inwoners van de pilotwijk makkelijker te maken hun plastic, blik en pak apart te houden, heeft de gemeente besloten dit afval vaker op te halen. Zo hoeft u het minder lang thuis te bewaren. Doordat er door het scheiden van afval nog maar weinig restafval overblijft, wordt dit afval vanaf 7 februari één keer per twee weken ingezameld. Het inzamelschema voor deze wij kunt u vinden op de digitale afvalkalender van HVC op www.hvcgroep.nl en via de gratis afval-app van HVC.