Denk mee over de invulling van het Hoornse stadsstrand

10 september 2020

Hoe moet het grote stadsstrand in Hoorn ingevuld worden op het gebied van sport, spel en horeca? De gemeente Hoorn vraagt hierbij niet alleen inspiratie van inwoners uit haar uit eigen gemeente, maar ook van inwoners uit de gemeente Enkhuizen. Tot en met 30 september kunt u deze delen op www.vooreenmooiestad.nl/stadsstrand.

Sporten, spelen en zonnen
Het duurt nog even voordat we onze voeten in het zand kunnen zetten, maar het stadsstrand van Hoorn krijgt steeds meer vorm. Zo wordt de dijk vanaf schouwburg Het Park versterkt middels een oeverdijk. Dit is een nieuwe, zandige dijk die voor de bestaande dijk aan de waterzijde wordt aangelegd. Op de oeverdijk creƫert de gemeente Hoorn een groot stadsstrand waar inwoners kunnen wandelen, fietsen, zonnen, sporten, spelen en een kop koffie kunnen drinken bij het strandpaviljoen.

Grootste stadsstrand van Nederland
Het stadsstrand wordt ongeveer 130 meter breed en een kilometer lang en bevindt zich tussen schouwburg Het Park en de Galgenbocht bij de wijk Grote Waal. Naar verwachting is in 2023 het grootste stadsstrand van Nederland klaar voor gebruik. Meer informatie vind je op www.hoorn.nl/stadsstrand.