Energiesubsidie voor bestaande woningen

In de gemeente Enkhuizen is er geen mogelijkheid om energiesubsidie voor bestaande woningen aan te vragen.

Landelijke subsidie

Wel zijn er subsidiebedragen beschikbaar van de landelijke Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing subsidie (ISDE). Zo is het mogelijk om ook voor 1 maatregel ISDE subsidie aan te vragen. Voorwaarde is dat de maatregel na 2 april 2022 is gerealiseerd. Hiermee is de ISDE subsidie in veel gevallen aantrekkelijker dan subsidieverordening van gemeente.

ISDE subsidie

Wilt u investeren in een (hybride) warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en met 5 typen isolatiemaatregelen waaronder HR++ glas? Dan kunt u gebruik maken van de landelijke Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van ISDE: www.isde.nl.

Duurzaam bouwloket

Voor gratis en onafhankelijk advies over het energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij maken van uw woning kunt u terecht bij het Duurzaam Bouwloket. Dit is het onafhankelijk energieloket van de gemeente Stede Broec.

U kunt bij het Duurzaam Bouwloket meer informatie vinden over de landelijke subsidieregeling voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers (ISDE), een energiebespaarlening voor woningeigenaren en het isoleren van woningen 9% btw-regeling.

Kijk voor meer informatie op de website van het Duurzaam Bouwloket.

Er bestaat een landelijke lening, de Energiebespaarlening. Meer informatie vindt u op de www.energiebespaarlening.nl

Het Duurzaam Bouwloket is een digitaal loket waar inwoners terecht kunnen voor al hun vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken. Meer informatie vindt u op:

www.duurzaambouwloket.nl