Energiesubsidie check

4 februari 2020

Particuliere woningeigenaren die aan de slag gaan met energiebesparende en –opwekkende maatregelen kunnen ook dit jaar weer gebruik maken van een aantal (subsidie)regelingen. Ga naar de website van het Duurzaam Bouwloket en bekijk welke regelingen er landelijk, provinciaal en in jouw gemeente van kracht zijn. In dit bericht geven we je alvast inzicht in drie landelijke regelingen.

Subsidie voor woningisolatie
De maatregelen die hieronder vallen zijn onder andere: het plaatsen van isolerend glas, spouwmuur-, gevel-, dak-, vloer- en bodemisolatie. Woningeigenaren die hun huis volledig laten isoleren, komen in aanmerking voor extra subsidie (subsidie voor een zeer energiezuinig pakket).

Subsidie voor zonneboilers en warmtepompen
Zowel particulieren als zakelijke gebruikers kunnen via de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) bij de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) subsidie aanvragen voor een zonneboiler en/of warmtepomp.

BTW teruggave zonnepanelen
Particuliere woningeigenaren die zonnepanelen laten plaatsen, kunnen de btw op aanschaf en installatie (21 procent) terugvragen van de Belastingdienst. Bij een standaardpakket van 10 zonnepanelen (2.700 wattpiek) voor 4.400 euro levert dit 750 euro op.

Meer informatie
Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck en vind alle informatie over de beschikbare subsidie- en financieringsregelingen en de aanvraagprocedures.