Koninklijke onderscheiding voor de heer Gerrit Harlaar

30 juni 2020

Op vrijdag 26 juni heeft burgemeester Eduard van Zuijlen een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Gerrit Harlaar. De uitreiking vond plaats in de Witte Zaal van het stadhuis. De heer Harlaar krijgt de versierselen uitgereikt die behoren bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Vrijwilligerswerk
De heer Harlaar heeft zich in de loop van de afgelopen jaren uitzonderlijk veel beziggehouden met vrijwilligerswerk op financieel terrein. Zo is hij al ruim 23 jaar penningmeester van bewonersvereniging Paludanushof en vanaf 2005 heeft hij zich ingezet als penningmeester voor de Drommedaris. Van 2011 tot 2015 werd het monument de Drommedaris verbouwd en was er veel overleg tussen het Stichtingsbestuur en de gemeente. Er werd gezocht naar mogelijkheden om alles financieel en zo goed mogelijk te laten verlopen.

Sinds 2011 is de heer Harlaar ook penningmeester van het bestuur van de Stichting Het Pieus Gesticht van Wijlen Dirk Cornelisz Glas, een rijksmonument bestaande uit vier woningen dat destijds bedoeld was om door 'arme ledematen van de Gereformeerde kerk' bewoond te worden. Dit alles overziend kunnen we stellen dat de heer Harlaar vele jaren zijn financiƫle kennis heeft ingezet bij diverse verenigingen en organisaties.