Mantelzorgers in Westfriesland krijgen steun met extra huishoudelijke hulp

15 mei 2019

Voor mantelzorgers is de zorg voor hun partner, kind(eren), andere familieleden of vrienden een groot deel van hun dagelijks leven. Veel mantelzorgers werken daarnaast ook. Extra hulp helpt hen om deze zorg te kunnen blijven geven. Daarom kunnen zij extra huishoudelijke hulp aanvragen bij de gemeente.

Mantelzorgers ontlasten
De situatie van elke mantelzorger is anders. Soms geven zij mantelzorg aan hun kind(eren) of hun partner thuis, soms aan familie of vrienden die ergens anders wonen. Extra hulp kan het voor de mantelzorger makkelijker maken om werk en zorgen voor jezelf en een ander vol te houden. Daarom is er de huishoudelijke hulptoelage. Op die manier blijft er voor mantelzorgers ook tijd over voor andere dingen. Deze extra hulp kan bij hun thuis of bij degene die zij verzorgen worden ingezet tegen een goedkoop tarief.

Wie kunnen extra hulp aanvragen?
Mantelzorgers die in de regio Westfriesland wonen en minimaal 3 maanden voor 8 uur per week mantelzorg verlenen, kunnen de huishoudelijke hulp toelage aanvragen. De extra hulp is in te zetten in de regio en gaat om maximaal 36 uur per jaar. Deze 36 uur kunt u flexibel inzetten. Omdat elke situatie anders is, raden we u aan om altijd contact te zoeken met het gebieds- of wijkteam. Zij helpen u verder.

Hoe kunt u de extra huishoudelijke hulp aanvragen?
Mantelzorgers kunnen de extra hulp aanvragen in de gemeente waar zij wonen. Op de website van uw gemeente vind u meer informatie over het aanvragen.