Onderhoudskalender voor een veilige en gezonde woning

6 december 2018

Veilig en gezond wonen vraagt om regelmatig onderhoud in en rondom de woning. Onderhoud wordt vaak vergeten of uitgesteld, waardoor de staat van de woning verslechtert. Het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket heeft een onderhoudskalender opgesteld, die per maand aangeeft welk onderhoud er nodig is.
Download de onderhoudskalender via:
www.duurzaambouwloket.nl/onderhoudskalender

Onderhoud voor december
Zie onderstaand een aantal onderhoudstaken die voor december op de kalender staan.

 Dakgoten

  • Alle bomen zijn hun bladeren kwijt. Een goed moment om de goten leeg te halen. Goten die vol liggen met bladeren en mos kunnen de dakrand aantasten en vochtplekken bij de muren veroorzaken. Vergeet de bladeren op de platte daken niet weg te halen. Regenwater wat niet kan weglopen verkort de levensduur van het dak.
  • Plaats bolroosters op de afvoeren van uw goten en de platte daken. Dit voorkomt verstoppingen en waterophoping. De bolroosters zijn te koop bij uw bouwmarkt.

Buitenkraan

  • De vorst zal binnenkort weer zijn intrede doen. Tijd om de buitenkranen af te tappen om zo lekkages te voorkomen.

Brandveiligheid

  • Check voor de feestdagen de rookmelders in de woning. Gebruik de testknop op de rookmelder. Wanneer je geen rookmelders hebt raden wij aan deze aan te schaffen.
  • Loop eens een rondje door de woning en kijk hoeveel losse stopcontactdozen en verlengkabels u gebruikt. Het doorlussen van apparaten is brandgevaarlijk. Laat een installateur eventueel wat extra wandcontactdozen plaatsen.

Gratis en onafhankelijk advies
Heb je vragen of wil je meer informatie over het onderhouden, verduurzamen en energiezuinig maken van jouw woning? Het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket helpt je verder met gratis en onafhankelijk advies.
Neem contact op met de helpdesk door te bellen (072 – 743 39 56) of door te mailen (
info@duurzaambouwloket.nl). Of neem een kijkje op de website www.duurzaambouwloket.nl voor meer informatie.