Open Dag Water & recreatie Streekbos zondag 23 juni

14 juni 2019

Zondag 23 juni is er van 10.30 – 16.30 uur van alles te beleven in, op en om de recreatieplas in het Streekbos tijdens de Open Dag Water & recreatie. Als vanouds is er weer een totaal programma voor jong en oud, georganiseerd door het Stede Broecer verenigingsleven. Tal van clubs zetten zich hiervoor in. Van organisaties die in het Streekbos gevestigd zijn als IVN, de sterrenwacht en het klimpark tot verenigingen die soms in het Streekbos trainen zoals de bootcamp en de reddingsbrigade. Dit jaar is er ook veel te doen voor de oudere jeugd en de volwassenen.

Meer op het meer
Er zijn dit jaar meer activiteiten op het water gepland. Zo kun je bij SUP-spirit een SUP lenen om te proberen staand op een surfboard te paddelen. Voor de zwemmers zijn er dit jaar een waterspin en twee drijvende trampolines. Je kunt meevaren met van de scouting. Een deel van de route van de scholierensurvivalloop gaat door het meer.

Activiteiten landsporten
Op de kant gebeurt ook veel. Zo zijn de brandweer, schermclub Enkhuizen en Taijischool Shen aanwezig. De beginselen van het kickboksen kunnen worden geleerd of wandel sportief mee.

Kom sportief!
Zo’n sportief evenement vraagt ook om een sportieve heen- en terugreis. De parkeerterreinen zijn snel vol en daarom is het verzoek om zoveel mogelijk lopend, met de fets, suppend, roeiend, enzovoorts te komen.

Aanlijnplicht honden
In het deel van het Streekbos rond het meertje geldt een aanlijnplicht, het strand is zelfs verboden voor honden. De meeste honden zijn niet gewend aan zoveel activiteiten als op deze dag. Hondenbezitters worden verzocht de hond goed kort aan te lijnen en in de gaten te houden, naar de hondenzwemplek aan het Weelenpad te gaan of een keer een andere route door het Streekbos te nemen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op: www.rbdestreek.nl of facebook.nl/odwsb.