Penningmeester participatieraad Enkhuizen stelt zich voor

12 oktober 2020

Beste inwoners van Enkhuizen,

Het sociale domein wordt steeds complexer en de gemeentes krijgen steeds meer verantwoordelijkheid om de zorg in het sociale domein te verzorgen. Dit vind ik een hele goede zaak, want optimale zorg kan alleen als er goede verbinding is.

Advies geven
En verbinding tussen zorgbehoevende en zorgverlener kan het beste op korte afstand gerealiseerd worden. Daarom wordt de rol van de gemeente steeds belangrijker. De participatieraad (PR) is er om de gemeente hierbij te helpen met het geven van objectieve adviezen. Sinds de oprichting van de PR in maart 2018 ben ik als penningmeester lid van de raad. Het wordt dus tijd om mijzelf aan jullie voor te stellen:

Mijn naam is Frans Tetteroo en ik ben al meer dan 35 jaar woonachtig in het pittoreske Enkhuizen. Mijn geboorteplaats is Den Haag, waar ik 18 jaar met plezier mijn jeugd heb doorgebracht. Mijn opleiding naar mijn grootste interesse, de biologie en genetica, bracht mij via de landbouwuniversiteit in Wageningen naar Enkhuizen.

Bijdrage leveren
Ik ben nu al ruim 30 jaar met veel plezier werkzaam met zaden in Seed Valley. Mijn werk met de zaden heeft mij veel gebracht en daarom wilde ik in mijn vrije tijd wat anders gaan aanpakken. Met mijn levenservaring en perspectief leek het mij goed om een bijdrage te gaan leveren aan de Enkhuizer gemeenschap door deelnemer te worden van de PR. Ik heb de afgelopen 2 ½  jaar geleerd hoe complex het sociaal domein is en hoe belangrijk het is om de kwetsbare inwoners van Enkhuizen te helpen.

Naast mijn rol in de PR, ben ik vrijwilliger als secretaris bij Stichting de Baanbreker. Dit werk geeft mij een nog beter beeld van wat er nodig is in het sociale domein van Enkhuizen. Kijk voor meer informatie over de participatieraad op: www.enkhuizen.nl/participatieraad

Vriendelijke groet,

Frans Tetteroo