Plannen Enkhuizer Zand

Plannen Recreatieoord Enkhuizer Zand gepresenteerd
De Ontwikkeling Recreatie Enkhuizer Zand BV (OREZ) heeft haar plannen voor het recreatiegebied gepresenteerd. Het college heeft de plannen enthousiast in ontvangst genomen. De plannen beslaan drie uitgewerkte onderdelen: het nieuw aan te leggen strand en openbaar gebied, de verplaatsing en invulling van de camping en de bouw van een vakantiepark.
 
Het strand
Het strand wordt verplaatst en aanzienlijk vergroot. In de huidige situatie is het strand 300 meter. Door de verlenging van het openbare strand in het IJsselmeer ontstaat een baai met 1000 meter strand plus 250 meter durfstrand (speciaal voor surfen etc.) Het strand is ca. 1250 meter lang met een gemiddelde breedte van 30 meter.

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
OREZ

- Het gehele strand is openbaar toegankelijk
- Ligging op het zuiden
- Reddingsbrigade in het midden

In de plannen zijn ook de nieuw aan te leggen parkeerplaatsen, wegen, fiets- en wandelpaden meegenomen. Het bestaande openbare zwembad wordt behouden en uitgebreid met een receptie voor het vakantiepark, indoor spelen, een aquaspraypark en fietsenverhuur.

De camping
De nieuwe camping wordt verplaatst naar de noordzijde van het gebied en biedt plaats aan 100 seizoensplaatsen, 50 toeristenplaatsen en 50 camperplaatsen. Ook de zeilschool wordt hiernaartoe verplaatst om zo dezelfde koppeling met de camping te hebben als nu het geval is.

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
OREZ

Het vakantiepark
Voor het vakantiepark is onderstaand ontwerp gemaakt, geïnspireerd op de historische binnenstad van Enkhuizen. Er worden wandelroutes aangelegd die openbaar toegankelijk zijn. 

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
OREZ

Een van de randvoorwaarden in de gunningsleidraad is dat alles minimaal budgettair-neutraal is voor de gemeente. Andere randvoorwaarden zijn bijvoorbeeld; passend bij de structuur (beeldkwaliteit) van Enkhuizen en het gehele gebied moet openbaar toegankelijk blijven. Met de nu voorliggende planning wordt het laatste gedeelte van het plan in 2021 opgeleverd.

 

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
OREZ


pdf Nieuwsbrief juni 2017 (PDF, 395.26 KB)