Senioren, kom in beweging!

29 september 2020

Sporten en bewegen helpt je om fit te blijven, ook op oudere leeftijd. Het helpt je een goede conditie te behouden en je lichamelijk en mentaal fitter te voelen. Ook verlaagt het de kans op (chronische) ziektes. Vitaal ouder worden heeft bovendien als voordeel dat je langer de activiteiten kunt blijven doen die je graag doet. In Enkhuizen worden tal van activiteiten georganiseerd, die u ook op oudere leeftijd kunt doen. Misschien zit er voor u ook een geschikte activiteit bij.

Gymnastiekvereniging Vek-Wik is een van de aanbieders van sportactiviteiten voor ouderen. Vek-Wik start op 1 oktober met een speciale actie ‘Kom in beweging’. De gemeente ondersteunt deze actie. Wethouder Dorus Luyckx nam het eerste exemplaar van de flyer met alle activiteiten in ontvangst..

Wethouder Luyckx: ‘Sporten draagt bij aan een gezonde en actieve levensstijl. Daarom stimuleert de gemeente graag nieuwe initiatieven op het gebied van sport en bewegen’.

Wilt u meer weten over deze actie?
U vindt alle informatie op www.vekwik.nl. Ook kunt u telefonisch of per mail contact opnemen met Vek-Wik.

Benieuwd waar u nog meer kunt bewegen?
Kijk voor Enkhuizen en de buurgemeenten op de beweegkaart van team Sportservice https://jouw.teamsportservice.nl/west-friesland/