Verlichting binnenstad

De lantaarnpalen in de Boerenhoek en aan de Zuider Havendijk en omgeving zijn toe aan vervanging. De gemeente heeft een plan gemaakt voor nieuwe verlichting in deze delen van Enkhuizen.

Verlichtingsplan
In het verlichtingsplan staan de plekken van de bestaande lantaarnpalen en de plekken in de nieuwe situatie. Deze opstelling zorgt voor zoveel mogelijk verlichting op straat en zo weinig mogelijk  lichtinval in de woningen.

De nieuwe lantaarnpalen zijn korter dan de bestaande lantaarnpalen en verspreiden daardoor iets minder licht. Daarom komen er meer lantaarnpalen en worden een aantal lantaarnpalen verplaatst. Zo houden wij ons aan de verplichte verlichtingsnormen. Die bepalen hoeveel licht er op straat moet zijn.

Zuider Havendijk en omgeving

De nieuwe lantaarnpalen zijn ‘nostalgische masten’. Dezelfde masten zijn ook geplaatst op de Nieuwstraat.

Boerenhoek

    oude lantaarnpaal      nieuwe lantaarnpaal

 

Definitieve tekeningen

Hieronder vindt u de definitieve tekeningen voor de verlichting. In week 41, de week van 7 oktober starten de voorbereidingen voor het plaatsen van nieuwe lantaarnpalen.

pdf Definitieve tekening zuiderhavendijk_enkhuizen_aanvraag.pdf (PDF, 2.05 MB)Bestand voorlezen pdf Definitieve tekening Zuider_boerenvaart_enkhuizen_aanvraag.pdf (PDF, 5.69 MB)Bestand voorlezen