Vrijwilligersspeld

In Enkhuizen zijn allerlei verenigingen en stichtingen te vinden waar veel vrijwilligers actief zijn. Denk bijvoorbeeld aan de verkeersbegeleider tijdens de avondvierdaagse, de grensrechter van een voetbalwedstrijd, activiteitenbegeleider bij de scouting. De gemeente Enkhuizen koestert haar vrijwilligers en reikt daarom vrijwilligersspeldjes uit aan inwoners/mensen die zich al jarenlang belangeloos inzetten voor de Enkhuizer samenleving.

Vrijwilligersfeest en uitreiking van de speldjes

  • elk jaar houdt de gemeente samen met Vrijwilligerspunt een vrijwilligersfeest
  • vrijwilligers worden door hun vereniging of organisatie uitgenodigd
  • de aanmelding kan uitsluitend plaatsvinden in de maanden mei en juni

Meld vrijwilligers aan voor vrijwilligersspeld

Kent u iemand die al jaren actief is als vrijwilliger voor een sportclub, vereniging of stichting? Geef hem of haar dan op voor een vrijwilligersspeldje.

De zilveren en gouden spelden worden enerzijds toegekend bij van te voren vastgestelde verdiensten, zoals actieve leden die 40 jaar lid zijn van een vereniging of instelling. Anderzijds worden deze spelden toegekend op basis van door externe partijen genomineerde kandidaten. Alle criteria zijn terug te vinden in de beleidsregels. Deze kunt u downloaden via onderstaand pdf-document. Iemand voordragen? Dat kan via het onderstaande formulier.

De vrijwilligersspeld wordt door of namens het college uitgereikt op het vrijwilligersfeest, jaarlijks door de gemeente georganiseerd in het najaar. Het is een gouden of een zilveren speld, die bestaat uit drie gestileerde haringen, ieder voorzien van een kroon.

pdf Formulier voordracht vrijwilligersspeldje (PDF, 160.07 KB) pdf Beleidsregels gouden en zilveren vrijwilligersspeld (april 2014) (PDF, 78.14 KB)