Actueel

Stoptober: samen stoppen met roken!

De achtste editie van Stoptober komt eraan. De actie Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans 5x groter dat je blijvend stopt. GGD Hollands Noorden ondersteunt de landelijke campagne en roept rokers in de regio Noord-Holland-Noord op om ook mee te doen. 

Is uw sloot al schoon?

Vanaf maandag 18 oktober controleren zo'n honderd schouwmeesters de sloten in het gebied van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Zij kijken of de sloten voldoende schoon zijn. Een schone sloot is nodig om het water snel af te kunnen voeren naar gemalen bij hevige neerslag. De sloten moeten vrij zijn van (water)planten die de doorstroming van het water belemmeren, overhangende takken en afval. De najaarsschouw start ieder jaar vanaf de 3de maandag in oktober. 

Gluren bij de duurzame buren (8-15 oktober)

Scherm aan, hapje en drankje bij de hand en lekker gluren! Van 8 tot en met 15 oktober leidt groene reporter Chris Wobben u elke avond rond een duurzame woning. Ontdek hoe het is om duurzaam, energiezuinig of zelfs aardgasvrij te wonen.

Reist u na 1 oktober naar Groot-Brittannië?

Vanaf 1 oktober 2021 ben je voor noodzakelijke reizen naar het Verenigd Koninkrijk (VK) verplicht om een geldig paspoort te laten zien.

Ironman Westfriesland

Op zondag 26 september vindt Ironman Westfriesland 70.3 plaats in Westfriesland! Een triatlon, waarbij de deelnemers 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km hardlopen.

Bijeenkomst: Hoe verhalen de band met je gezin versterken

Tijdens deze online bijeenkomst laat Steven Pont (ontwikkelingspsycholoog en opvoedcoach) zien hoe je met gesprekken, (familie) verhalen en luisteren de band met je gezin en familie versterken.

Wereld Alzheimerdag

Dinsdag 21 september is/was het Wereld Alzheimer dag. Een dag om stil te staan bij de impact van dementie.

Gluur mee bij de duurzame buren

Ontdek hoe het is om energiezuinig, duurzaam of zelfs aardgasvrij te wonen. Van 8 t/m 15 oktober organiseren de Westfriese gemeenten het unieke evenement Gluren bij duurzame buren. U kunt digitaal binnenkijken bij duurzame inwoners uit de regio. Zeven huiseigenaren openen de deuren van hun duurzaam verbouwde woning en doen hun verhaal. Onze groene reporter neemt u mee op pad!

Reminder: ondermijningstraining voor ondernemers

Samen met politie en het Openbaar Ministerie proberen de Westfriese gemeenten ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Volg de training om ondermijnende criminaliteit te herkennen.

Burger AED: Een hartstilstand! Wat nu?

Het kan u zomaar overkomen, een bewoner in uw straat krijgt een hartstilstand. Maar dit kan net zo goed een kennis zijn die op bezoek is of een kind op de sportvereniging. Elke dag sterven er in Nederland namelijk 35 mensen aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Het is mogelijk om een cursus te volgen zodat u weet hoe te handelen bij een hartstilstand en niet hulpeloos hoeft toe te kijken.

Open Monumentendag Enkhuizen

Enkhuizen, stad van de Gouden Eeuw, is een stad met een rijke geschiedenis. Binnen de oude vestingwal vindt u maar liefst 366 rijksmonumenten. Op zaterdag 11 september en zondag 12 september a.s. opent een aantal van deze bijzondere monumenten speciaal voor Open Monumentendag haar deuren voor publiek.

Burgemeester bezoekt diamanten echtpaar Mokkum

Burgemeester Van Zuijlen bezocht afgelopen maandag het echtpaar Mokkum om hen persoonlijk te feliciteren met hun zestigste trouwdag.

Ironman Westfriesland

Op 25 en 26 september vindt de tweede editie van het sportevenement IRONMAN Westfriesland plaats. IRONMAN Westfriesland is een triatlon, waarbij de deelnemers een afstand zwemmen, fietsen en hardlopen.

Portret burgemeester Van Zuijlen

Regionale omroep WEEFF maakt portretten van de zeven Westfriese burgemeesters. Het eerste portret in de reeks is van burgemeester Eduard van Zuijlen.

Kindcentrum Het Anker officieel geopend

Foto: Eva Aker Fotografie Op donderdag 26 augustus werd Kindcentrum Het Anker officieel geopend. Voor deze gelegenheid hielden wetenhouder Dorus Luyckx, Ruurd Bijlsma van schoolbestuur Stichting Present, en Johan Wit van aannemingsbedrijf Wit Wognum, naast Gaby Alberts en Wilco Dam een woordje. Goede samenwerking De brand in 2017 staat nog…

Bloemen voor 100-jarige mevrouw de Wit-Feijkes

Wat een bijzondere dag! Mevrouw de Wit-Feijkes vierde donderdag 26 augustus haar 100ste verjaardag. Burgemeester van Zuijlen kwam haar persoonlijk feliciteren in haar gezellige woning in Enkhuizen-Noord, waar ook haar dochter en schoonzoon op bezoek waren. Namens de gemeente Enkhuizen van harte gefeliciteerd mevrouw de Wit!

Ondermijningstraining voor ondernemers op bedrijventerreinen

De Westfriese gemeenten, bestaande uit Hoorn, Opmeer, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland, werken samen met politie en het Openbaar Ministerie om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Het gaat met name om het vergroten van het bewustzijn van de ondernemers en bewoners. Als onderdeel hiervan bieden de veiligheidsdriehoek Hoorn en het…

Felicitaties voor 100-jarige

Op 12 augustus j.l. vierde de heer J. Buisman zijn honderdste verjaardag. Ter ere van deze bijzondere mijlpaal bracht burgemeester van Zuijlen hem een bezoek met felicitaties en een bos bloemen

Fitness voor senioren

Doe mee op uw eigen niveau! Wilt u blijven sporten, maar voelt u zich niet meer thuis bij het reguliere sportcentrum, maar heeft u geen medische begeleiding nodig? Dan is Fitness voor Senioren iets voor u.

Gemeentegids

Ook volgend jaar verzorgd Akse Media uit Den Helder de gemeentegids voor Enkhuizen. Akse Media benadert hiervoor bedrijven, verenigingen en organisaties om te vragen of zij willen adverteren in de gids en de  gegevens te actualiseren.  De adressen voorzien van een e-mailadres krijgen van de uitgever een e-mail ter controle van de gegevens.   Vermelding in…

TONK-regeling verlengd tot 1 oktober

Inwoners die het door de coronacrisis financieel lastig hebben, kunnen via de TONK-regeling hulp krijgen. De gemeente Enkhuizen verlengt de regeling tot 1 oktober 2021.

Plaatsing palen westelijk winkelgebied centrum Enkhuizen

De gemeente heeft in overleg met de winkeliersvereniging besloten om het westelijk deel van het centrum fysiek af te sluiten voor verkeer, door het plaatsen van afneembare palen van maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 uur en 18.00 uur.

Nee zeggen tegen middelengebruik

De Westfriese gemeenten zijn een campagne gestart om ouders te stimuleren hun kinderen weerbaar te maken tegen de verleidingen van drugs, drank en roken. Jongeren mogen weer wat meer buiten de deur doen. Voor ouders een moment om weer in gesprek te gaan met hun puber, want op feestjes of vakantie wordt misschien wel (meer) gedronken en/of drugs gebruikt?

Maak het inbrekers moeilijk!

Tijdens de zomervakantie zijn veel mensen op vakantie of gaan gezellig een paar dagen weg. Voor veel inbrekers is dit een geschikte mogelijkheid om in te breken. Verzekeraars zien dan ook elk jaar dat de vakantieperiode vaak voor een inbraakgolf zorgt.

Werksaam Westfriesland helpt ondernemers om hun bedrijf klaar te maken voor de toekomst

Werksaam Westfriesland en Stichting Startersloket slaan de handen ineen om ondernemers te helpen bij het gezond en toekomstbestendig maken van hun bedrijf. Alle ondernemers uit Westfriesland kunnen zich kosteloos aanmelden voor een uniek inspiratieprogramma.

Vergunning geitenhouderij geweigerd

Het college van gemeente Enkhuizen heeft op 29 juni jl. besloten dat de aan De Elsenburg verleende omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM) voor het oprichten van een geitenhouderij alsnog wordt geweigerd.

Vaarkaart historische vaarroute Stede Broec - Enkhuizen

Gemeenten Stede Broec en Enkhuizen brengen een vaarkaart uit voor een historische vaarroute door hun gemeenten. De vaarkaart toont de vaarroute en vertelt het verhaal van de historische vaarwegen en de sporen die deze hebben nagelaten in het huidige landschap.

Nieuwsbrief Rekenkamercommissie SED

De Rekenkamercommissie SED heeft in mei de eerste nieuwsbrief van 2020 uitgebracht.

Zwemwaterkwaliteit

Tijdens het buitenzwemseizoen (1 mei tot 1 oktober) informeren de provincies u over de kwaliteit van het water op de officiële zwemwaterlocaties. Op deze website vindt u steeds de actuele informatie over de kwaliteit van het zwemwater of download de zwemwater app. Mogelijke meldingen zijn: waarschuwing (zwemmen mag, mogelijk risico voor de gezondheid)negatief…