Disclaimer

Over deze website

Dit is de officiële website van de gemeente Enkhuizen. De gemeente is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website en doet er alles aan om deze actueel te houden en van de juiste informatie te voorzien. Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Veiligheid persoonsgegevens

Alle informatie die u ons verstrekt, is alleen zichtbaar voor medewerkers van de gemeente. Persoons- of adresgegevens worden uitsluitend gebruikt waarvoor u ze heeft verstrekt. Alle pagina’s waarop u persoonsgegevens met de gemeente deelt (formulieren) zijn voorzien van beveiliging die vergelijkbaar is met de manier waarop u via internet met uw bank communiceert.

Informatie over bezoeken aan de gemeentelijke website, bijvoorbeeld IP-adressen, wordt alleen gebruikt ter ondersteuning van technische beslissingen en statistische verwerkingen en uitsluitend op basis van wettelijke verplichtingen aan derden beschikbaar gesteld.

Uw persoonsgegevens worden niet online opgeslagen, maar worden direct doorgestuurd naar de relevante beveiligde systemen binnen de gemeente.

Gebruik van DigiD

Voor een aantal online diensten is het gebruik van DigiD nodig. Met uw persoonlijke DigiD kunt u zich identificeren op websites van de overheid. Zo weten overheidsinstellingen dat ze echt met u te maken hebben en wordt mogelijke fraude met uw persoonsgegevens voorkomen. Nog geen DigiD? Ga naar www.digid.nl.

Huisregels op onze sociale media-kanalen

Via Facebook, Instagram, Twitter en YouTube kunt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze gemeente. U kunt via onze pagina’s op deze sociale media-kanalen in contact komen met ons en/of reageren op de berichten. We luisteren naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Wel houden we de gesprekken graag constructief en zinvol en vragen u daarom vriendelijk u aan de volgende huisregels te houden:

  • Behandel elkaar met respect. Blijf vriendelijk en maak niemand belachelijk. Gebruik geen kwetsende, racistische, beledigende of dreigende taal en scheldwoorden. Gebruik geen grof taalgebruik en roep niemand op tot haat of geweld.
  • Blijf relevant en val niet in herhaling. We accepteren geen berichten van commerciële aard. Deze worden verwijderd. Daarnaast vragen we u om niet meerdere berichten met dezelfde strekking te plaatsen. Herhaalberichten worden verwijderd.
  • Publiceer geen privégegevens. Publiceer geen privégegevens van jezelf of van anderen op de pagina. We vragen bij klachten of vragen om persoonlijke gegevens in een privébericht te sturen.
  • Houd de sfeer goed. Gebruikers die zinloze berichten posten of hun boodschap blijven herhalen, zijn niet welkom. Dit geldt ook voor bezoekers die herhaaldelijk provoceren.
  • Plaats geen reacties met een anoniem of fake account.
  • Berichten die de afspraken niet naleven, worden verwijderd. Maakt u het echt te bont? Dan kan (tijdelijk) de toegang tot onze pagina ontzegd worden en zijn we genoodzaakt u te blokkeren. We gaan er vanuit dat het niet zover hoeft te komen.