Actueel

Gluur mee bij de duurzame buren

Ontdek hoe het is om energiezuinig, duurzaam of zelfs aardgasvrij te wonen. Van 8 t/m 15 oktober organiseren de Westfriese gemeenten het unieke evenement Gluren bij duurzame buren. U kunt digitaal binnenkijken bij duurzame inwoners uit de regio. Zeven huiseigenaren openen de deuren van hun duurzaam verbouwde woning en doen hun verhaal. Onze groene reporter neemt u mee op pad!

Reminder: ondermijningstraining voor ondernemers

Samen met politie en het Openbaar Ministerie proberen de Westfriese gemeenten ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Volg de training om ondermijnende criminaliteit te herkennen.

Burger AED: Een hartstilstand! Wat nu?

Het kan u zomaar overkomen, een bewoner in uw straat krijgt een hartstilstand. Maar dit kan net zo goed een kennis zijn die op bezoek is of een kind op de sportvereniging. Elke dag sterven er in Nederland namelijk 35 mensen aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Het is mogelijk om een cursus te volgen zodat u weet hoe te handelen bij een hartstilstand en niet hulpeloos hoeft toe te kijken.

Stormpaal Enkhuizen tijdens Open Monumentendag

Afgelopen weekend, tijdens de Open Monumentendagen hing de stormbal op de stormpaal bij de Buitenhaven.

20-25 september corona vaccinatiepunt in De Bonte Veer

GGD Hollands Noorden heeft besloten in Enkhuizen dichtbij huis te gaan vaccineren. U hoeft dus niet met de bus of de auto naar een vaccinatieplek. Lopend of op de fiets is het gemakkelijk te doen. Het vaccineren in de buurt gebeurt van 20 tot 26 september in Wijkcentrum De Bonte Veer, Wielewaal 1. Iedereen die nog geen prik heeft gehad, mag langskomen.

Open Monumentendag Enkhuizen

Enkhuizen, stad van de Gouden Eeuw, is een stad met een rijke geschiedenis. Binnen de oude vestingwal vindt u maar liefst 366 rijksmonumenten. Op zaterdag 11 september en zondag 12 september a.s. opent een aantal van deze bijzondere monumenten speciaal voor Open Monumentendag haar deuren voor publiek.

Burgemeester bezoekt diamanten echtpaar Mokkum

Burgemeester Van Zuijlen bezocht afgelopen maandag het echtpaar Mokkum om hen persoonlijk te feliciteren met hun zestigste trouwdag.

Ironman Westfriesland

Op 25 en 26 september vindt de tweede editie van het sportevenement IRONMAN Westfriesland plaats. IRONMAN Westfriesland is een triatlon, waarbij de deelnemers een afstand zwemmen, fietsen en hardlopen.

Inloopavond Afvalbeleidsplan 2022-2025

De gemeente Enkhuizen heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om een nieuw afvalbeleid te ontwikkelen. Wellicht heeft u hier al de enquête over ingevuld. Inloopavond Graag willen wij inwoners ook de mogelijkheid bieden om persoonlijk vragen te stellen of hun mening te geven over dit onderwerp. De gemeente nodigt u…

Portret burgemeester Van Zuijlen

Regionale omroep WEEFF maakt portretten van de zeven Westfriese burgemeesters. Het eerste portret in de reeks is van burgemeester Eduard van Zuijlen.

Kindcentrum Het Anker officieel geopend

Foto: Eva Aker Fotografie Op donderdag 26 augustus werd Kindcentrum Het Anker officieel geopend. Voor deze gelegenheid hielden wetenhouder Dorus Luyckx, Ruurd Bijlsma van schoolbestuur Stichting Present, en Johan Wit van aannemingsbedrijf Wit Wognum, naast Gaby Alberts en Wilco Dam een woordje. Goede samenwerking De brand in 2017 staat nog…

Bloemen voor 100-jarige mevrouw de Wit-Feijkes

Wat een bijzondere dag! Mevrouw de Wit-Feijkes vierde donderdag 26 augustus haar 100ste verjaardag. Burgemeester van Zuijlen kwam haar persoonlijk feliciteren in haar gezellige woning in Enkhuizen-Noord, waar ook haar dochter en schoonzoon op bezoek waren. Namens de gemeente Enkhuizen van harte gefeliciteerd mevrouw de Wit!

Ondermijningstraining voor ondernemers op bedrijventerreinen

De Westfriese gemeenten, bestaande uit Hoorn, Opmeer, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland, werken samen met politie en het Openbaar Ministerie om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Het gaat met name om het vergroten van het bewustzijn van de ondernemers en bewoners. Als onderdeel hiervan bieden de veiligheidsdriehoek Hoorn en het…

Talenten ontdekken en iets goeds doen voor een ander

Jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar die even niet (meer) weten wat voor vervolgopleiding ze willen of welke betaalde baan, kunnen meedoen aan het Gouden Kans project.

Felicitaties voor 100-jarige

Op 12 augustus j.l. vierde de heer J. Buisman zijn honderdste verjaardag. Ter ere van deze bijzondere mijlpaal bracht burgemeester van Zuijlen hem een bezoek met felicitaties en een bos bloemen

Fitness voor senioren

Doe mee op uw eigen niveau! Wilt u blijven sporten, maar voelt u zich niet meer thuis bij het reguliere sportcentrum, maar heeft u geen medische begeleiding nodig? Dan is Fitness voor Senioren iets voor u.

Gemeentegids

Ook volgend jaar verzorgd Akse Media uit Den Helder de gemeentegids voor Enkhuizen. Akse Media benadert hiervoor bedrijven, verenigingen en organisaties om te vragen of zij willen adverteren in de gids en de  gegevens te actualiseren.  De adressen voorzien van een e-mailadres krijgen van de uitgever een e-mail ter controle van de gegevens.   Vermelding in…

TONK-regeling verlengd tot 1 oktober

Inwoners die het door de coronacrisis financieel lastig hebben, kunnen via de TONK-regeling hulp krijgen. De gemeente Enkhuizen verlengt de regeling tot 1 oktober 2021.

Plaatsing palen westelijk winkelgebied centrum Enkhuizen

De gemeente heeft in overleg met de winkeliersvereniging besloten om het westelijk deel van het centrum fysiek af te sluiten voor verkeer, door het plaatsen van afneembare palen van maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 uur en 18.00 uur.

Nee zeggen tegen middelengebruik

De Westfriese gemeenten zijn een campagne gestart om ouders te stimuleren hun kinderen weerbaar te maken tegen de verleidingen van drugs, drank en roken. Jongeren mogen weer wat meer buiten de deur doen. Voor ouders een moment om weer in gesprek te gaan met hun puber, want op feestjes of vakantie wordt misschien wel (meer) gedronken en/of drugs gebruikt?

Maak het inbrekers moeilijk!

Tijdens de zomervakantie zijn veel mensen op vakantie of gaan gezellig een paar dagen weg. Voor veel inbrekers is dit een geschikte mogelijkheid om in te breken. Verzekeraars zien dan ook elk jaar dat de vakantieperiode vaak voor een inbraakgolf zorgt.

Eikenprocessierups in Westfriesland

De eikenprocessierups is een plaagdier dat ook in Westfriesland steeds vaker gaat voorkomen. Ook dit jaar zijn er enkele eikenprocessierupsen op de terreinen van het Recreatieschap Westfriesland waargenomen. De locaties worden met linten aangegeven.

Werksaam Westfriesland helpt ondernemers om hun bedrijf klaar te maken voor de toekomst

Werksaam Westfriesland en Stichting Startersloket slaan de handen ineen om ondernemers te helpen bij het gezond en toekomstbestendig maken van hun bedrijf. Alle ondernemers uit Westfriesland kunnen zich kosteloos aanmelden voor een uniek inspiratieprogramma.

Waar kunt u terecht voor onafhankelijke cliëntondersteuning?

Cliëntondersteuners weten veel over het verschillende aanbod in zorg en ondersteuning op het gebied van jeugdhulp, participatie, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen.

Vergunning geitenhouderij geweigerd

Het college van gemeente Enkhuizen heeft op 29 juni jl. besloten dat de aan De Elsenburg verleende omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM) voor het oprichten van een geitenhouderij alsnog wordt geweigerd.

Vaarkaart historische vaarroute Stede Broec - Enkhuizen

Gemeenten Stede Broec en Enkhuizen brengen een vaarkaart uit voor een historische vaarroute door hun gemeenten. De vaarkaart toont de vaarroute en vertelt het verhaal van de historische vaarwegen en de sporen die deze hebben nagelaten in het huidige landschap.

Nieuwsbrief Rekenkamercommissie SED

De Rekenkamercommissie SED heeft in mei de eerste nieuwsbrief van 2020 uitgebracht.

Zwemwaterkwaliteit

Tijdens het buitenzwemseizoen (1 mei tot 1 oktober) informeren de provincies u over de kwaliteit van het water op de officiële zwemwaterlocaties. Op deze website vindt u steeds de actuele informatie over de kwaliteit van het zwemwater of download de zwemwater app. Mogelijke meldingen zijn: waarschuwing (zwemmen mag, mogelijk risico voor de gezondheid)negatief…

Gemeente gaat minder maaien

Dit jaar gaan we minder maaien. Grasstroken, walkanten en bermen bestaan straks uit lang gras.