Actueel

Groot onderhoud Noorder Boerenvaart Enkhuizen

Op maandag 30 januari starten we om 07:00 uur met het grootonderhoud aan de Noorder Boerenvaart te Enkhuizen. De werkzaamheden staan gepland tot en met vrijdag 24 maart 16:00 uur. De werkzaamheden bestaan uit het herstraten van de rijbaan.

30 januari vanaf 14.30 bereikbaar

Op 30 januari is het stadskantoor tot 14.30 uur dicht en zijn we tijdelijk niet bereikbaar in verband met een personeelsbijeenkomst. 

Verkiezing Provinciale Staten en Waterschappen

Op woensdag 15 maart is in Nederland de verkiezing voor de Provinciale Staten en de waterschappen.

Onderzoek bestuurlijke toekomst Enkhuizen gereed

Lysias Advies heeft de opdracht gekregen om onderzoek te doen naar de bestuurlijke toekomst en te adviseren welke samenwerkingsvorm het meest passend is voor Enkhuizen.

Doe mee met uw bedrijf aan de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen

Geef uw bedrijf een plek in de spotlight tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen van 20 tot en met 25 maart 2023!

Een 'Gezonde Start' voor kleuters obs het Driespan/Klaverweid

Woensdagochtend 11 januari trapten de kleuters van obs Het Driespan Klaverweid, samen met Juvat Westendorp en wethouder Win Bijman, het thema ‘Een Gezonde Start’ af. De ochtend startte met een feestelijke warming up, waarna alle kinderen van de wethouder een bidon hebben ontvangen. Deze zijn in de klassen gevuld, zodat…

Nieuwe editie ondernemersnieuwsbrief

De gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland brengen een aantal keer per jaar een nieuwsbrief uit voor ondernemers. In deze nieuwsbrief leest u alles over wat voor u als ondernemer van belang kan zijn. De tweede editie leest u hier:

Klussen gezocht voor NLdoet 

Heeft jouw maatschappelijke organisatie nog klussen liggen? Meld je klus dan aan bij Vrijwilligerspunt via mas@vrijwilligerspunt.com!  

Defecte wijzerverlichting noordkant Zuidertoren

We krijgen verschillende meldingen van inwoners dat de verlichting van de wijzers aan de noordzijde van de Zuidertoren in Enkhuizen defect is

Vrijwilligers verrast tijdens Nieuwjaarsreceptie

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 5 januari ontvingen vier vrijwilligers een vrijwilligersspeld. Jarenlang zetten zij zich met veel passie in voor onze gemeente. Burgemeester Eduard van Zuijlen en wethouder Wim Hoogervorst reikten de gouden en zilveren spelden uit in het Peperhuis van het Zuiderzeemuseum. Waardering voor vrijwilligers Gemeente Enkhuizen heeft grote…

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Eduard van Zuijlen

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Enkhuizen in het Peperhuis hield burgemeester Eduard van Zuijlen zijn traditionele nieuwjaarsspeech. Hieronder kunt u deze in zijn geheel teruglezen. Corona is voorbij. Gauw terug naar normaal. Niet dus. Oekraïne, dure energie, inflatie, woningnood, stikstofcrisis, klimaatcrisis enzovoorts, enzovoorts. U wordt er dag in dag…

Uitreiking kerstboomactie Enkhuizen

Gisteren was de uitreiking van de kerstboomactie in Enkhuizen In totaal zijn er 1576 bomen ingeleverd. Partijen van meer dan 30 bomen werden thuis opgehaald in totaal waren dat 18 partijen van in totaal 1294 bomen.

Expositie in het stadhuis

Gerbrand Lub is een autodidact kunstenaar. Hij is een avonturier in hart en ziel. En dat komt terug in zijn schilderijen. Een expositie met kunstwerken van Gerbrand Lub zijn tot 28 februari 2023 te bewonderen in het stadhuis van Enkhuizen. De expositie wordt geopend op donderdag 5 januari om 14.00…

Kerstboom ophaalactie

Heeft u meer dan 30 kerstbomen verzameld en ons daar gisteren over gebeld? Helaas hebben wij te maken met een technisch probleem, waardoor het kan zijn dat uw adres niet meer op onze lijst staat. Als wij vandaag nog niet bij u langs zijn geweest, dan vragen wij om nogmaals contact met ons op te nemen via tel. 0228-360100.

Speelschema Carillons Enkhuizen

Stadsbeiaardier Frits Reynaert heeft op 6 en 7 december de 17e-eeuwse speeltrommels van de carillons weer ‘verstoken’. Zoals al vele jaren het geval is, werd hij bij het plaatsen van de nieuwe noten geassisteerd door stadsklokkenstelder Simon van Diepen. Melodieën Op de kwartieren begint de Drommedaris te spelen en antwoordt…

Online training Sterk starten met je eigen bedrijf

Plannen om een eigen bedrijf te starten en wil je weten waar je allemaal rekening mee moethouden? Neem deel aan de gratis online training Sterk starten met je eigen bedrijf op 16januari en je krijgt antwoord op jouw persoonlijke ondernemersvragen.Laat je informeren en inspireren en meld je direct aan via:https://westfriesland.startersloket.nl/agenda/

Niet in het riool!

Waarom is goed rioolgebruik belangrijk? Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Afvalwater in het riool wordt gezuiverd zodat het weer schoon terug kan in de natuur. Je kunt zelf bijdragen aan een goed werkend riool en schoon water door het riool alleen te gebruiken waarvoor het bedoeld is: poep, plas en toiletpapier!

Parkeren in Enkhuizen 2023

Vergeet niet om uw parkeervergunning op tijd aan te vragen. Het parkeerbeleid 2023 gaat in op 1 februari 2023 en geldt (net als in 2022) van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur, behalve op zon- en nationale feestdagen.

Locatieonderzoek huisvesting buitenlandse werknemers afgerond

De groeiende economie in regio Westfriesland vraagt om extra tijdelijke arbeidskrachten. Deze zijn niet allemaal in onze regio te vinden, dus trekken ondernemers steeds vaker arbeidskrachten aan van buiten de regio. De regio Westfriesland werkt nauw samen met haar partners om deze buitenlandse werknemers te huisvesten. De regio Westfriesland heeft bureau SWECO opdracht gegeven om een onafhankelijk onderzoek te doen naar mogelijke locaties voor huisvesting van buitenlandse werknemers.

Gemeente Enkhuizen en EuroParcs brengen afspraken Enkhuizerzand in nieuw evenwicht

Tijdens een ingelast overleg met de gemeenteraad heeft wethouder Franx de raad geïnformeerd over de afspraken die zijn gemaakt met de directie van EuroParcs. In de loop der tijd zijn er verschillende wijzigingen aangebracht in de plannen voor de herontwikkeling van het Enkhuizerzand.

IkPas: Gaat u de uitdaging aan?

IkPas is een landelijke campagne met als doel om mensen bewuster om te laten gaan met alcohol. U wordt niet gevraagd om nooit meer alcohol te drinken, maar om uw alcoholgebruik in de maand januari even op pauze te zetten. Tijdens deze ‘Dry January’ wordt u bewuster van de keuze…

Nieuwjaarsreceptie 5 januari

Iedere Enkhuizer is van harte uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie van gemeente Enkhuizen op donderdag 5 januari 2023.

Kerstboom ophaalactie

Op woensdagmiddag 4 januari 2023 vindt de jaarlijkse kerstboom ophaalactie voor inwoners uit Enkhuizen plaats

Vuurwerk afsteken? Dit zijn de regels

Dit jaar mag het weer: vuurwerk afsteken. Dit is toegestaan op 31 december tussen 18.00 en 02.00 uur.

Start veiligheidsonderzoek in Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland  

Elke inwoner in Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland moet fijn en veilig kunnen leven, wonen en werken. Dat is waar de drie gemeenten voor staan. Maar wat vindt u als inwoner van de veiligheid in uw gemeente of buurt?

Klaar voor het strooiseizoen

Volgens de meteorologische kalender is de winter ingegaan. En dat merken we aan de temperatuur. Komend weekend wordt (lichte) vorst voorspelt. Onze strooidienst is er klaar voor.

Persoonsgegevens van inwoners en geheimhouding

Voor de gemeente is uw privacy heel belangrijk. De gemeente gaat altijd voorzichtig om het delen van uw gegevens die in het systeem bekend zijn. De gemeente is volgens de Wet Basisregistratie persoonsgegevens (BRP) verplicht om gegevens te delen met andere overheidsinstanties.

Cijferplaten Zuidertoren

De afgelopen maanden heeft er onderhoud plaatsgevonden aan de Zuidertoren. Gisteren zijn bij de Zuidertoren de gerestaureerde wijzerplaten opgeleverd. In opdracht van de gemeente Enkhuizen is het metselwerk van de toren op een aantal plekken gerepareerd.

Helpen bij crisisnoodopvang Enkhuizen

Afgelopen woensdag zijn de eerste bewoners gearriveerd in de crisisnoodopvang in Enkhuizen. De mensen hebben een goede verhuizing vanuit Bergen achter de rug en zijn blij met de locatie die in Enkhuizen gerealiseerd is. Er is een grote betrokkenheid vanuit de inwoners van onze gemeente. We ontvangen vragen over vrijwilligerswerk…

Restauratie Koepoort: windvaan weer terug geplaatst

De afgelopen maanden is er groot onderhoud uitgevoerd aan de Koepoort. Het eeuwenoude monument was toe aan een flinke opknapbeurt.

Ben jij tussen de 17 en 23 jaar en heb je geen baan of opleiding?

Wil jij terug naar school of een leuke baan vinden, maar kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Meld je dan aan voor het project Back on Track van Jongerenloket Westfriesland. In 12 weken word je op weg geholpen bij de keuze voor een opleiding of de zoektocht naar een…

Kluisjescontroles middelbare scholen Enkhuizen en Stede Broec 

Weinig drugs aangetroffen, maar controles blijven noodzakelijk .

Vertraging instellen elektrische laadpalen in de gemeente

Op dit moment zijn er door leveringsproblemen vertragingen bij het plaatsen van elektrische laadpalen in de openbare ruimte.

Dag van de ondernemer

Win Bijman, wethouder economie, bezocht vrijdag 18 november diverse ondernemers in Enkhuizen in verband met de Dag van de Ondernemer.

Winnaar bekend aanbesteding plan Zilverstraat-Hoogstraat

Henselmans Bouw en Ontwikkeling uit Noord Scharwoude heeft de aanbesteding gewonnen voor het ontwikkelen van het terrein aan de Zilverstraat-Hoogstraat in Enkhuizen. Het college van Enkhuizen heeft de opdracht voor woningbouw op die plek voorlopig gegund aan Henselmans. De gemeente vroeg in de aanbesteding aan marktpartijen een plan uit te…

Nieuwe samenwerking tussen Ondernemersfonds, Marketing Enkhuizen en de gemeente 

Zowel de gemeente, als het Ondernemersfonds Enkhuizen kennen jaarlijks een subsidie toe aan Marketing Enkhuizen (voorheen VVV). Daarbij maken zij ieder apart afspraken over wat Marketing Enkhuizen met de toegekende subsidie doet. “Dat gaan we vanaf nu anders doen” aldus wethouder Jan Franx. “Voor Marketing Enkhuizen is het efficiënter als beide partijen overeenstemming hebben over de doelen en activiteiten.”  

Overdracht Stichting Maagd van Enkhuizen

Op woensdag 12 oktober heeft Stichting De Maagd van Enkhuizen vijf beelden overgedragen aan gemeente Enkhuizen en Welwonen. Namens de gemeente ondertekende wethouder Hoogervorst het overdrachtsdocument.