Terug naar het overzicht

20-25 september corona vaccinatiepunt in De Bonte Veer

Dit nieuwsbericht is verlopen.

GGD Hollands Noorden heeft besloten in Enkhuizen dichtbij huis te gaan vaccineren. U hoeft dus niet met de bus of de auto naar een vaccinatieplek. Lopend of op de fiets is het gemakkelijk te doen. Het vaccineren in de buurt gebeurt van 20 tot 26 september in Wijkcentrum De Bonte Veer, Wielewaal 1. Iedereen die nog geen prik heeft gehad, mag langskomen.

Niet alleen kunt u in het wijkcentrum terecht voor een prik, ook als u twijfelt of u wel of niet een vaccin wilt hebben, kunt u langskomen. Er is een arts aanwezig om voorlichting te geven. Bent u na de beantwoording niet gerustgesteld, dan kunt u gewoon weggaan. Gelukkig beslist in Nederland iedereen zélf over het wel of niet ophalen van de coronaprik. Vaccineren is dus niet verplicht. Dat mag iedereen zelf weten.

Voor de vaccinatie hoeft u géén afspraak te maken. U kunt gewoon binnenlopen. Het enige wat u mee moet nemen is een geldig identiteitsbewijs. Dat is nodig omdat we u anders niet kunnen registreren. Ook kunnen we niet controleren of u bijvoorbeeld al een vaccin hebt gehad.

De tijdelijke priklocatie van de GGD in het wijkcentrum is geopend op de volgende tijdstippen:

  • maandag 20 tot en met vrijdag 24 september van 14.30 uur tot 20.00 uur
  • zaterdag 25 september van 10.00 uur tot 16.00 uur

Een coronavaccin moet twee keer worden toegediend. Als u de eerste prik in het wijkcentrum krijgt, ontvangt u informatie over de tweede prik. Ook die prik kan worden gehaald in het wijkcentrum.

Wilt u liever op een ander moment een coronavaccin halen?

Op www.ggdhn-corona.nl vindt u de andere vaccinatielocaties en openingstijden. Ook op deze locaties kunt u zonder afspraak terecht.