Terug naar het overzicht

Aandacht voor Alzheimer

Foto: Annemarie Wolkers-Ven

Dementie komt veel voor. Het is de naam voor een combinatie van symptomen waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig hersenziektes. De meest voorkomende dementie is de ziekte van Alzheimer. Tijdens Wereld Alzheimer Dag (dit jaar op 21 september) werd extra aandacht gevraag voor alle vormen van dementie. Want in Nederland leven 290.000 mensen met dementie. Hiervan zijn ruim 20.000 mensen jonger dan 65 jaar. Dementie heeft dan ook een grote impact op het leven van mensen die dementie hebben en hun naasten.

High-Tea

In het kader van de Wereld Alzheimer Dag werden vandaag mensen met dementie en hun mantelzorger uitgenodigd voor een ‘nooit vergeten high tea’ in het Martinuscollege in Grootebroek. Leerlingen van de school hadden de heerlijke lunch gemaakt en zorgden ook voor de bediening van de gasten aan tafel.

Foto: Annemarie Wolkers-Ven

Mantelzorgers

Wethouder Marcel ten Have (gemeente Drechterland) sprak de bezoekers toe, in het bijzonder de mantelzorgers: ‘Dank jullie wel voor jullie inzet. Mantelzorgers leveren 80% van alle geboden zorg in Nederland. Ik heb veel respect voor jullie, jullie zijn onmisbaar. Maar zorg als mantelzorg ook goed voor uzelf. Want alleen dan kunt u goed voor een ander zorgen.’

Meer informatie

Lees verder voor meer informatie voor mantelzorgers en hoe u als mantelzorger huishoudelijke hulp voor uzelf kan aanvragen.

Lees hier verder voor meer informatie en handige links naar websites over dementie.