Terug naar het overzicht

Aanleg glasvezelnetwerk in volle gang

In de gemeente Enkhuizen legt Open Dutch Fiber (ODF)een glasvezelnetwerk aan. Met de komst van het glasvezelnetwerk is snel internet beschikbaar in heel Enkhuizen. Wij hebben ODF toestemming gegeven voor de aanleg van glasvezel en de werkzaamheden die daarvoor nodig zijn.

Werkzaamheden in de straat

Op 1 april 2023 zijn de werkzaamheden in Enkhuizen gestart en deze duren nog tot ongeveer april 2024. Tijdens de graafwerkzaamheden legt ODF in gemeentegrond een nieuwe glasvezelkabel. Bewoners ontvangen van ODF een bericht als hun straat aan de beurt is. Daarin staat meer informatie over de werkzaamheden, de mogelijkheid voor een gratis huisaansluiting en de planning.

Glasvezelaansluiting in woningen en appartementencomplexen

ODF vraagt bewoners medewerking te verlenen aan het maken van een aansluiting. Ook als de bewoner nog geen internet wil via glasvezel. Zeker in appartementencomplexen is dit belangrijk omdat op die manier ook de bovenburen kunnen worden aangesloten. 

Het maken van een glasvezelaansluiting is niet verplicht. En als u wel besluit tot de gratis aansluiting verplicht dit u nog tot niets. U kunt gewoon bij uw eigen internetprovider blijven. Als u de aansluiting voor glasvezelinternet wel wilt gebruiken, heeft u een abonnement nodig bij Odido (voorheen T-Mobile). Dit regelt u met Odido. In de toekomst is ook een abonnement mogelijk bij andere internetproviders. Als u pas later beslist om een glasvezelaansluiting te laten aanleggen kan dat. Maar dat is alleen mogelijk als u een abonnement afsluit bij één van de providers die aangesloten zijn bij ODF.

Afspraak voor een huisaansluiting

Open Dutch Fiber informeert u in een brief over de verschillende werkzaamheden. Ook ontvangt u een brief over het maken van een installatieafspraak. Als u heeft aangegeven dat u een huisaansluiting wilt laten maken, wordt er een afspraak gemaakt.  ODF heeft daarvoor wel uw contactgegevens nodig. Deze kunt u zelf doorgeven via de website: www.opendutchfiber.nl. Telefonisch kan ook via 088 1633 633.

De installatie-afspraak bestaat uit twee delen. Tijdens de eerste afspraak komt de monteur kijken waar het glasvezelaansluitpunt in de woning kan komen. Dit is bijna altijd de meterkast of de binnenzijde van de voorgevel op de begane grond. Tijdens de tweede afspraak wordt het glasvezelaansluitpunt geplaatst op de afgesproken plek.

Vragen

Meer informatie over de werkzaamheden en het monteren van het glasvezelaansluitpunt is te vinden op de website van Open Dutch Fiber www.opendutchfiber.nl. Ook kunt u bellen naar de klantenservice van Open Dutch Fiber op 088 1633 633.