Terug naar het overzicht

Aanvragen leerlingenvervoer

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Komt uw kind in aanmerking voor leerlingenvervoer? Voor het schooljaar 2021/2022 kunt u het leerlingenvervoer nu digitaal aanvragen.

Het aanvraagformulier kunt u vinden op onze website. Indien u hulp nodig heeft bij het invullen kunt u contact opnemen met het team leerlingenvervoer via het algemene telefoonnummer, (0228) 360 100, of via mail: stadhuis@enkhuizen.nl. Het team leerlingenvervoer helpt u graag.

Let op: dien de aanvraag vóór 1 juni 2021 in, dan weet u voor het einde van de zomervakantie of de gemeente leerlingenvervoer toekent. Zonder aanvraag is er geen leerlingenvervoer mogelijk.

Wijziging vervoer naar Lelystad

U kunt alleen leerlingenvervoer krijgen naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school.

  • voor nieuwe VSO leerlingen op vmbo-niveau is de Spinaker in Hoorn de dichtstbijzijnde school. Gaat de leerling toch naar de Anger of de Rede (in Lelystad) dan heeft u een verklaring van de Spinaker nodig waarin staat dat de Spinaker niet toegankelijk is voor de leerling. Zonder deze verklaring kunt u geen taxivervoer naar Lelystad aanvragen. U kunt wel een financiële vergoeding aanvragen, wij berekenen die over de reisafstand naar de Spinaker
  • voor nieuwe VSO leerlingen op havo en atheneum-niveau is het Aurum (in Lelystad) de dichtstbijzijnde school. Voor leerlingen naar het Aurum is dus geen verklaring van de Spinaker nodig