Terug naar het overzicht

Lekker blijven wonen: traplopen

Stel, u krijgt steeds meer moeite met traplopen, moet u dan meteen denken aan een traplift? Of erger nog: verhuizen? Gelukkig zijn er een heleboel dingen die u kunt doen voordat het zover is. Deze en andere informatie vindt u op lekkerblijvenwonen.nl een website van de gemeente.

Traplopen

Als traplopen minder soepel gaat, kunt u bijvoorbeeld antislip-strips of stroeve bekleding laten aanbrengen op de traptreden, zodat u meer grip hebt tijdens het traplopen. En ook goede verlichting is belangrijker dan je denkt. Als de trap goed verlicht is, kunt goed zien waar u uw voeten neerzet.

U kunt ook een tweede trapleuning aan de muur bevestigen, zodat u zich aan twee kanten kunt vasthouden tijdens het traplopen. Maar heeft u al eens aan fysiotherapie gedacht?

Fysiotherapie

Meer moeite krijgen met traplopen is vervelend. Maar het hoeft zeker geen onomkeerbaar proces te zijn. Zodra u merkt dat traplopen niet meer veilig voelt, kunt u eens een afspraak maken met een fysiotherapeut. Hij of zij kan u wellicht helpen om uw spierkracht (weer) op te bouwen. Op die manier kunt u het nemen van ingrijpende maatregelen vaak langer uitstellen of misschien zelfs wel voorkomen.


Deze tips zijn afkomstig uit één van de adviezen van de Lekker blijven Wonen huistest. Te vinden op lekkerblijvenwonen.nl, een initiatief van de gemeente.