Terug naar het overzicht

Tienergids voor tiener-toeristen

Een tienergids voor en door tieners over Enkhuizen, deze is vanaf nu te krijgen bij het VVV-kantoor in Enkhuizen.

Samenwerking

De tienergids is tot stand gekomen tijdens een Erasmus+ samenwerkingsproject opgezet door Marjon van Dam en Trevor Lewis van de RSG Enkhuizen. De leerlingen van het tweetalig onderwijs ontvingen leerlingen uit Spanje. Samen hebben zij de beste plekken in Enkhuizen ontdekt en erover geschreven. De leerlingen hebben ook foto’s gemaakt van de bedrijven, trekpleisters en winkels die interessant zijn voor tieners om te bezoeken. De teksten werden eerst in het Engels geschreven en daarna naar het Nederlands en Spaans vertaald. Leerlingen hebben vervolgens geleerd hoe ze QR-codes kunnen maken om relevante informatie van websites in de brochure op te nemen.

VVV-kantoor

Op 29 juni hebben de leerlingen hun werk overhandigd aan het VVV-kantoor en Stichting Marketing Enkhuizen. Marianne de Zwart en Annemieke Hageman van het VVV zagen meteen dat de doelgroep de brochure zeer interessant zal vinden. Peter Timmermans en zijn team bij Stichting Marketing Enkhuizen hebben de gids vormgegeven.

De leerlingen hebben hetzelfde project in Caravaca de la Cruz gedaan. Uiteraard liggen die tiener gidsen daar in het Spaanse VVV kantoor, voor alle tieners die Caravaca bezoeken.

Tweetalig onderwijs

Betekenisvol onderwijs staat in het tweetalig onderwijs als een huis. Dit project creëert de banden met praktijk en buitenwereld naast de theorie, “Door de leerlingen de kans te bieden om door de ogen van toeristen te kijken, kregen wij deze prachtig gids als resultaat” aldus Trevor Lewis, coördinator tweetalig onderwijs. “Het was ook mooi om te zien dat ze, ondanks de taalbarrière, werkten aan interculturele vaardigheden om samen problemen op te lossen,” vertelt Marjon van Dam, docente Travel & Tourism en Engels van de leerlingen.

De tienergidsen liggen klaar op het VVV-kantoor, voor Engelse teenagers, de Spaanse jóvenes en de Nederlandse tieners!