Terug naar het overzicht

Bewonersavond opnieuw inrichten Westerstraat

Op 7 februari 2024 is er een bewonersavond over het opnieuw inrichten van de Westerstraat. Het gaat om het deel vanaf de Koepoort tot de Paulus Potterstraat. We horen graag de mening van bewoners en ondernemers over hoe we de straat kunnen inrichten. Bijvoorbeeld met parkeerplekken en groen in de straat.

De Westerstraat is één van de toegangswegen tot de historische binnenstad van Enkhuizen. En daarmee een belangrijke route voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Vorig jaar verzamelden we de ideeën van bewoners en ondernemers van de Westerstraat en andere belangstellenden voor het opnieuw inrichten van de Westerstraat. Zij vulden een digitale vragenlijst in.

Bewonersavond

Op de bewonersavond presenteren we op basis van de resultaten van de vragenlijst een aantal mogelijkheden voor de nieuwe inrichting. We horen graag wat inwoners en ondernemers vinden van deze mogelijkheden. Deze informatie nemen we mee bij het uitwerken van het plan.

Wanneer:            woensdag 7 februari 2024
Tijdstip:               19.30-21.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur
Waar:                   De Nieuwe Doelen, Spoorstraat 2, Enkhuizen

Aanmelden

Om te weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen, vragen wij u aan te melden door de QR-code met uw mobiele telefoon te scannen. Of door de projectwebsite in uw webbrowser in te vullen: https://samen.enkhuizen.nl/nl-NL/projects/westerstraat.

Vervangen riolering

De reden voor de nieuwe inrichting is het vervangen van de riolering in een deel van de Westerstraat. De riolering is oud en niet goed genoeg om hevige regenbuien op te vangen. Deze hevige regenbuien zullen in de toekomst steeds vaker voorkomen. Na het vervangen van de riolering kunnen we gelijk de openbare ruimte in de straat opnieuw inrichten. Zo maken we de straat klaar voor de toekomst.