Terug naar het overzicht

Buurtwarmte Enkhuizen: presentatie plannen voor het warmtenet

Buurtwarmte Enkhuizen, in samenwerking met Karel Bolbloemen en de gemeente Enkhuizen, nodigt alle buurtbewoners van Gommerwijk-west uit voor een bijeenkomst op woensdag 24 april 2024 om 19:30 uur bij RSG Enkhuizen. De avond staat in het teken van de presentatie van het langverwachte warmtenetproject, waarbij buurtbewoners alles kunnen horen én kunnen meepraten over het eerste aanbod voor aansluiting op het warmtenet.

Het doel van deze bijeenkomst is om de stand van zaken te bespreken en het eerste aanbod voor aansluiting op het warmtenet voor te stellen aan alle buurtbewoners met een koopwoning. Buurtwarmte Enkhuizen, een coöperatie opgericht door buurtbewoners, werkt samen met Karel Bolbloemen BV en de gemeente aan een duurzaam warmtenet voor Gommerwijk-West, met als doel de wijk te transformeren tot de eerste aardgasvrije wijk van Enkhuizen.

De toekomst van duurzaam wonen

Tijdens de bijeenkomst zal er een inleiding zijn door Buurtwarmte Enkhuizen en de impact van het warmtenet op de buurt. Na de presentatie van het aanbod is er ruimte voor vragen en discussie, waarbij buurtbewoners worden uitgenodigd om mee te denken en te praten over de toekomst van duurzaam wonen. De avond is zowel voor mensen die al lid zijn van Buurtwarmte Enkhuizen als voor buurtgenoten die (nog) geen lid zijn en graag meer willen weten over het project. Dit najaar moeten er in elk geval minimaal 130 woningeigenaren zijn die belangstelling hebben om aangesloten te worden op het toekomstige warmtenet: bij te weinig animo vindt het project geen doorgang. Momenteel staat de teller op 124 leden. Wie nu lid wordt is niet automatisch deelnemer in het warmtenet: later dit jaar krijgen bewoners een formeel aanbod met bijbehorende overeenkomst waar zij zich al dan niet aan kunnen verbinden.

Meer informatie

De bijeenkomst vindt plaats op:
Datum: woensdag 24 april 2024
Tijd: 19:30 uur
Locatie: RSG Enkhuizen, Boendersveld 3, 1602 DK Enkhuizen

Deze avond wordt georganiseerd door het bestuur van Buurtwarmte Enkhuizen en de gemeente Enkhuizen. Meer weten? Kijk op www.buurtwarmteenkhuizen.nl. Voor meer informatie over Buurtwarmte Enkhuizen en het warmtenetproject, kunt u contact opnemen met Marcel Kelfkens via info@buurtwarmteenkhuizen.nl.