Terug naar het overzicht

Gemeenteraad bezoekt Enza Zaden

Een aantal raads-, commissie- en collegeleden bracht op 20 maart een bezoek aan Enza Zaden. De leden werden ontvangen door algemeen directeur Jaap Mazereeuw (kleinzoon van oprichter Jacob Mazereeuw) en een vertegenwoordiging van het directieteam. Na een presentatie volgde een rondleiding door onder andere de veredelingskassen, het laboratorium en het distributiecentrum.

Sinds de start in 1938 is de Enkhuizer Zaadhandel uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met vestigingen over de hele wereld en inmiddels circa drieduizend medewerkers.

Enza Zaden wil ook de komende jaren fors blijven groeien. Het bedrijf investeert volop in innovatie en duurzaamheid en weet steeds meer hoog opgeleide en gespecialiseerde medewerkers aan te trekken.

Het veranderende klimaat vraagt om groenterassen die bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden en ziektes. “Om ruimte te bieden aan de groei en ontwikkelingen die Enza Zaden nu doormaakt, is uitbreiding noodzakelijk”, aldus het college in een brief aan de gemeenteraad. Enza Zaden wil nieuwe kassen, laboratoria en bedrijfsruimtes bijbouwen op hun eigen terrein. Ook moet er een locatie komen, waar zaden getest kunnen worden op ziektes en resistentie. Hiervoor is een bestemmingsplanwijziging in voorbereiding.