Terug naar het overzicht

GGD neemt enkele kinderopvang taken gemeenten over

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op verzoek van de gemeente Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland, gaat de GGD Hollands Noorden per 14 juni a.s. een aantal taken op het gebied van de kinderopvang namens de drie gemeenten uitvoeren. Wat betekent dit voor u? 

Registraties Landelijk Register Kinderopvang (LRK) 

De aanvragen met betrekking tot dagopvang, buitenschoolse opvang, gastouderopvang en wijzigingen in de registraties in het LRK zullen vanaf 14 juni verlopen via de GGD Hollands Noorden en niet meer zoals u gewend bent via de gemeente. 

Wat betekent dit voor u? 

Wilt u een nieuwe kinderopvanglocatie, buitenschoolse opvang, gastouderopvang,  gastouderbureau exploiteren of een wijziging dan wel sluiting in het LRK doorgeven? Dan download u nog steeds het aanvraagformulier van de website van de rijksoverheid en vult deze in. Samen met de gevraagde documenten stuurt u deze naar de GGD Hollands Noorden  (in plaats van naar de gemeente Stede Broec, Enkhuizen of Drechterland). De toezichthouder van de GGD Hollands Noorden zal vervolgens contact met u opnemen. 

Handhaving 

Voor de handhaving wijzigt niets. De handhaving wordt door de gemeente zelf uitgevoerd. 

Vragen 

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neemt u dan contact op met de gemeente via 0228-534100 of via email jolanda.vroling@sed-wf.nl. Ook kunt u direct contact opnemen met GGD Hollands Noorden, bereikbaar via e-mail: inspecties@ggdhn.nl