Terug naar het overzicht

Hoe ziet toerisme er in onze stad van de toekomst eruit?

De gemeente Enkhuizen denkt na over de toekomst van toerisme in Enkhuizen. In een nieuwe Visie op Toerisme wordt beschreven hoe wij de komende jaren om willen gaan met toerisme. Hierbij vragen wij de hulp van alle betrokkenen. Dat zijn bijvoorbeeld ondernemers, raadsleden en onze inwoners.

Uitnodiging aan inwoners

Het maken van een visie is niet eenvoudig. Daarom krijgen wij hulp van onderzoeks- en adviesbureau Respons. Zij hebben onder andere een digitale vragenlijst gemaakt. Wij nodigen u uit om deel te nemen aan deze enquête over het toerisme in Enkhuizen. Of u nu een trotse of kritische inwoner bent, uw inzichten zijn belangrijk om het toerisme in onze prachtige stad te behouden en verbeteren. Enkhuizen, met zijn rijke geschiedenis, schilderachtige grachten en adembenemende uitzichten op het IJsselmeer, is een unieke bestemming die jaarlijks talloze mensen aantrekt. Wij willen uw mening horen over verschillende aspecten van het toerisme in Enkhuizen, zodat wij kunnen streven naar een nog betere ervaring voor bezoekers en bewoners.

Door deel te nemen aan deze enquête, geeft u ons inzicht in onderwerpen zoals:

  • De huidige toeristische voorzieningen en attracties in Enkhuizen.
  • Uw persoonlijke ervaringen met toerisme in de stad.
  • Ideeën voor (duurzame) ontwikkeling van het toerisme.
  • Evenementen en activiteiten die u graag zou willen zien in Enkhuizen.

Deelname en vervolg

Deelname is volledig anoniem en wordt gebruikt om meer inzicht te krijgen van wat Enkhuizen nu en in de toekomst een mooie plek maakt om te bezoeken en te wonen. Start de vragenlijst via deze link om uw stem te laten horen. Alvast bedankt voor uw deelname!

De uitkomsten worden gebruikt voor een Visie op Toerisme. Naar verwachting wordt deze visie in het eerste kwartaal van 2024 aan de gemeenteraad voorgelegd.

Foto: Bianca Tesselaar