Terug naar het overzicht

IkPas: ga jij de uitdaging aan voor een DryJanuary?

IkPas is een landelijke campagne om mensen bewuster om te laten gaan met alcohol. Je wordt niet gevraagd om nooit meer alcohol te drinken, maar om jouw alcoholgebruik in de maand januari even op pauze te zetten. Je wordt je tijdens deze ‘Dry January’ bewuster van de keuze om wel of niet te drinken: je doorbreekt vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend.

Verbetering gezondheid
Veel deelnemers ervaren daarnaast ook lichamelijke voordelen. Zo voelt 62% zich bijvoorbeeld fysiek fitter, slaapt 55% van de deelnemers beter en verliest 32% gewicht. Een groot aantal deelnemers drinkt na deelname bewust minder alcohol dan daarvoor.

Tips en aanmelden
‘Dry January’ start op 1 januari 2021. Je kunt je aanmelden via www.ikpas.nl. Je krijgt dan een eigen dashboard met een aantal handige functies, zoals een IkPas Coach, toegang tot een forum, een nieuwsbrief en toegang tot artikelen, alcoholvrije recepten, handige tips en nuttige weetjes. Natuurlijk is samen meedoen leuker (en makkelijker) dan alleen. Daarom is er nu ook de mogelijkheid om een team challenge aan te maken en jouw vrienden en familie hiervoor uit te nodigen.

Ga jij de uitdaging aan? Meld je dan nu aan op Ikpas.nl!

In Control of Alcohol & Drugs
IkPas wordt in december en januari in onze regio uitgedragen door ‘In Control of Alcohol & Drugs’. Dit is een samenwerking van de 17 gemeenten uit Noord-Holland Noord, GGD Hollands Noorden, Veiligheidsregio NHN, LINK jongerenwerk, Brijder Jeugd en GGZ NHN. Samen roepen zij zoveel mogelijk mensen op mee te doen aan Dry January.