Terug naar het overzicht

Kom compost ophalen

De lente komt er aan. Tijd om weer lekker buiten in de tuin een kop koffie te drinken en genieten van de eerste bloemen die beginnen te bloeien. Verwen uw tuin extra door de aarde te verrijken met een bijzondere grondstof: compost!

Deze grondstof maakt HVC van ingeleverde gft & etensresten. Etensresten, aardappelschillen en pindadoppen vormen namelijk de basis voor compost. Om u te bedanken voor het scheiden van uw gft & etensresten bieden HVC en de gemeenten vanaf donderdag 23 maart gratis compost aan.

Ophaallocaties compost gemeente

Vanaf donderdag 23 maart kunt u op onderstaande locaties gratis compost afhalen. Let op: op is op.

  • gemeentewerf Bovenkarspel, De Tocht 10
  • gemeentewerf Hoogkarspel, Zuiderwijzend 7
  • parkeerplaats sportcomplex de Valken, Koggeweg 45C, Hem
  • sportcomplex Het Rietbos, De Gouw, Enkhuizen

Ophaallocaties compost HVC

U kunt de gratis compost ook direct ophalen bij de compostering van HVC. Let op: dit kan alleen tijdens de compostdag op zaterdag 25 maart tussen 08:00 en 15:00 uur bij HVC Middenmeer (Koggenrandweg 1) of HVC Purmerend (Netwerk 60-62). Laat een aanhanger vol scheppen door de kraan of kom zelf compost scheppen. Vergeet dan niet om zélf een bak of zak mee te nemen.

In de ochtend is het vaak erg druk en zijn de wachttijden langer, later op de dag is er ook nog voldoende compost. Het is verplicht om een aanhanger af te dekken met een zeil of net. Meer informatie over gft & etensresten en het scheiden van afval vind u op www.hvcgroep.nl/gft.

20 kilo compost uit een volle gft-bak

Wist u dat iedere volle gft-bak van 140 liter gelijk staat aan ruim 20 kilo compost. Door compost te vermengen met tuinaarde verbetert de structuur van de grond en het zorgt ervoor dat de grond regenwater goed kan opnemen. Bovendien activeert compost het leven in de bodem, slaat het voedingsstoffen voor planten op en gaat het bodemziekten tegen.