Terug naar het overzicht

Leerlingen De Driespan planten bomen bij opvanglocatie Immerhornpolder

Op woensdag 20 maart hebben wethouder Jan Franx en Andries Bruil, directielid van EuroParcs, samen met enkele leerlingen van openbare basisschool De Driespan de eerste boom geplant op de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in de Immerhornpolder. Sinds eind december wonen de Oekraïense vluchtelingen in het nieuw aangelegde wijkje, maar bomen en struiken ontbraken nog. 

Zo’n 70 schoolkinderen van De Driespan hebben in groepjes samen met hun Oekraïense klasgenoten verspreid over het terrein bomen en struiken geplant. De kinderen werden met een grote touringcar van school gehaald en na afloop, na een gezamenlijk dansje op ‘Europapa’ om de aarde van hun schoenen te dansen, weer terug naar school gebracht met de bus.

Wethouder Jan Franx: “Een geweldig initiatief van EuroParcs waar wij als gemeente heel graag aan meewerken. Het is prachtig om te zien hoe de Oekraïense kinderen samen met hun klasgenootjes zo in de weer zijn geweest met schepjes en zakken aarde. Het wijkje ziet er meteen een stuk levendiger en straks groener uit. Ook wil ik graag Hoveniersbedrijf Versteeg dat de bomen heeft gesponsord, bedanken.”

Elk jaar kiest Europarcs een locatie om samen met de gemeente en schoolkinderen bomen te planten. Dat was dit jaar bij de opvanglocatie voor Oekraïense ontheemden op de voormalige voetbalvelden in de Immerhornpolder. De kinderen van de Oekraïense gezinnen gaan in Enkhuizen naar school, waaronder naar de openbare basisschool De Driespan. 

Foto’s: Barend Hoekstra