Terug naar het overzicht

Lekker blijven wonen. Wonen met dementie, u hoeft het niet alleen te doen.

Het overkomt ongeveer een kwart van de mensen boven de tachtig jaar. De diagnose dementie. U bent van plan om er, alleen of met partner, nog een aantal mooie jaren van te maken en dan wordt opeens alles anders. Hoe zorgt u er dan voor dat u toch nog zo lang mogelijk lekker op uw eigen plek kunt blijven wonen? Er zijn gelukkig steeds meer instanties die daar op allerlei manieren bij kunnen helpen.

Informatie

Het begint vaak met een vermoeden. Een niet-pluisgevoel, zoals het wel genoemd wordt. Hoe herkent u die eerste signalen, wat is belangrijk bij het stellen van de diagnose en waar krijgt u vervolgens allemaal mee te maken thuis? Hierin helpt de website www.wegwijzerdementie.nl u al een heel eind op weg. Hier vindt u de belangrijkste informatie over dementie maar ook over de mogelijke ondersteuning en zorg die er is voor mensen met dementie en hun naasten West-Friesland.

Hulp in uw buurt

Klik op de website  www.wegwijzerdementie.nl uw gemeente aan. U krijgt daarna alle organisaties in beeld die uw kunnen helpen bij de verschillende fases van dementie. Zoals hulp bij de fase ‘niet-pluis gevoel’, fase ‘thuis wonen met dementie’, ‘laatste levensfase’ en meer.  

Ook op onze website kunt u meer informatie vinden over dementie: hulp-en-ondersteuning/dementie