Terug naar het overzicht

Nieuwe gemeentesecretaris per 1 februari 2024

Rob van Reijswoud wordt per 1 februari 2024 de nieuwe gemeentesecretaris van Enkhuizen en directielid van de SED organisatie. Hij volgt Nanda Hellingman op die per 1 januari 2024 de gemeente verlaat.

Rob van Reijswoud werkt op dit moment als gemeentesecretaris bij gemeente Ouder-Amstel en is vanuit die rol ook lid van het Directieberaad van samenwerkingsverband DUO+ (Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel). Daarvoor heeft hij diverse leidinggevende functies bekleed en was hij directeur bij gemeente Lelystad. De heer Van Reijswoud is bekend in Enkhuizen. Hij was tot maart 2021 raadslid en fractievoorzitter in de gemeenteraad en heeft in het verleden ook een leidinggevende functie gehad bij gemeente Enkhuizen.

Burgemeester Eduard van Zuijlen: “We zijn als college heel blij dat we zo snel een ervaren en zeer deskundige opvolger hebben gevonden die ook nog eens uit Westfriesland komt. Rob van Reijswoud is bekend in Enkhuizen. Het college van B&W kijkt uit naar zijn komst.”

Voorzitter Ronald Wortelboer zegt namens het Dagelijks Bestuur van de SED organisatie: “Rob van Reijswoud is een ervaren directeur en kent de werkwijze van een ambtelijke fusieorganisatie. Ik kijk er naar uit om met hem samen te werken.”