Terug naar het overzicht

Olympia’s Tour op 20 maart door Westfriesland

Op 20 maart komt er een grote groep wielrenners naar gemeente Medemblik voor de wielerkoers Olympia’s Tour. De wedstrijdroute is in totaal 145 kilometer lang. De wielrenners rijden in drie rondes (twee grote en een afsluitende kleine) door de gemeenten Medemblik, Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland. Dit betekent dat de wielrenners in verschillende dorpen 2 of 3 maal zullen langskomen.

Wat betekent dit voor u?

Op woensdag 20 maart komen de renners tussen 12:55 en 15:00 door onze gemeenten. De exacte doorkomsttijden op straatniveau kunt u vinden op de speciale website www.teammedemblik.nl/olympiastour. Natuurlijk kunt u van de gelegenheid gebruik maken om de renners aan te moedigen en getuige te zijn van een uniek topsportevenement! 

Voor de veiligheid van de renners krijgen bewoners van de Oosterdijk in Enkhuizen een brief met het verzoek hun auto die dag niet in de straat te parkeren. Dit kan enige overlast met zich meebrengen.

Bereikbaarheid en wegafsluitingen

Olympia’s Tour heeft begeleiding van de landelijke politie. De hele dag zullen er op diverse plaatsen op de route van de wedstrijd tijdelijke afzettingen plaatsvinden. Dit zijn rijdende afzettingen om de wielrenners door te kunnen laten. Deze tijdelijke afzettingen duren maximaal 20 minuten.
Voor hulp- en nooddiensten blijven de routes uiteraard altijd toegankelijk.

Meer informatie

Meer informatie over Olympia’s Tour en de route kunt u hier vinden: www.teammedemblik.nl/olympiastour/