Terug naar het overzicht

Op bezoek bij de stadsbeiaardier

Wethouder Wim Hoogervorst had afgelopen dinsdag een eerste ontmoeting met stadsbeiaardier Frits Reynaert. Hij bezocht de hem in de Zuidertoren en luisterde er naar een mini concert. De wethouder die onder andere kunst en cultuur in zijn portefeuille heeft kreeg uitleg over de werking van de beiaard en over de bijzondere beiaardcultuur van Enkhuizen, de historie van de carillons, het belang van onderhoud van de carillons en de goede samenwerking met de Enkhuizer klokkenspel Vereniging en de gemeente Enkhuizen. De beiaarden zijn een belangrijk bezit. In Enkhuizen kun je de klokken echt nog goed horen zoals in de 17e eeuw omdat er weinig verkeer rijdt.

Over de carillons
De carillons in zowel de Zuidertoren als in Drommedaris worden sinds de 17e eeuw met de hand bespeeld door stadsbeiaardier Frits Reynaert. Hij bespeelt drie maal per week één van de beide beiaarden en wel op:

Zuidertoren

  • woensdag 11.00 tot 12.00 uur
  • vrijdag       18.30 tot 19.30 uur

Drommedaris

  • donderdag 12.00 tot 13.00 uur

Zomeravondconcerten

In de zomermaanden vinden er elke dinsdagavond speciale zomeravondconcerten plaats, uitgevoerd door de stadsbeiaardier en gastbeiaardiers uit binnen- en buitenland.  De organisatie is in handen van de Gemeente Enkhuizen en Enkhuizer Klokkenspel Vereniging.

Kijk hier voor alle informatie over de carillons: Carillons – SED – Enkhuizen