Terug naar het overzicht

Opening speeltuin Iepenlaan

Foto: Barend Hoekstra

Een vrolijke slinger werd doorgeknipt, en zo opende wethouder Win Bijman vrijdag 25 januari een bijzondere nieuwe speeltuin aan de Iepenlaan in Enkhuizen.

Buurtinitiatief

De speeltuin is een buurtinitiatief. Een groep enthousiaste bewoners van de wijk wilden heel graag meer speelruimte voor de kinderen. Het bosplantsoen werd gekozen als geschikte plek, er werden handtekeningen verzameld en de kinderen maakten mooie tekeningen met allerlei plannen. De gemeente Enkhuizen heeft samen met de bewoners gekeken naar de mogelijkheden. Er werd besloten om een natuurspeeltuin in te richten. Zo kon het bosplantsoen aan de Iepenlaan aantrekkelijker worden gemaakt voor de kinderen en de omgeving, maar ook voor de insecten, vogels en dieren.

Bewegen in het groen

Na alle voorbereidingen kon er worden gestart met de werkzaamheden. Na het snoeien van de bomen en struiken konden de speeltoestellen worden geplaatst. De toestellen vormen een parcours door het bos heen. De natuurspeeltuin brengt kinderen en natuur dichter bij elkaar. De kinderen van de buurt hebben nu een mooie plek om veilig te bewegen op een groene plek in de eigen omgeving.

De feestelijke opening werd ook verzorgd door de bewoners van de wijk. Zij zorgden voor drinken en iets lekkers voor alle kinderen.

Foto: Barend Hoekstra

Houtsnippers

Binnenkort wordt er gesnoeid in de speeltuin. Van het snoeiafval worden houtsnippers gemaakt die in de speeltuin worden verspreid. Voorlopig is het nog een natte boel in de natuurspeeltuin. Er is veel regen gevallen de afgelopen tijd. Dus trek je laarzen aan als je gaat spelen in de speeltuin!