Terug naar het overzicht

Paaltjes en belijning Ouwe Gouwsboom

Oplettende inwoners hebben het al opgemerkt. Er stonden 4 nieuwe paaltjes op de Vest in Enkhuizen bij de monumentale waterpoort Oude Gouwsboom en nu staat er nog maar 1. Dat klopt! En de lijnen halen we vandaag weg.

Door de verslechterde toestand van de waterpoort plaatsten we begin deze week paaltjes om het fiets-/wandelpad af te sluiten voor auto’s. Hierbij dachten we wel aan de veiligheid van fietsers en een nieuwe route voor de strooiwagen over het Handvastwater maar niet aan de historische uitstraling van de Oude Gouwsboom. Net als de meesten van u zien wij ook dat de situatie er niet duidelijker op is geworden en dat de witte belijning niet past bij de Vest en de waterpoort. Daarom gaan we terug naar de oude situatie en staat er nu verderop, op het Handvastwater een vaste paal naast de bestaande paaltjes om auto’s te weren.  

Dat de route voor de strooiwagen nog is afgesloten, komt door bestratingswerkzaamheden op het Handvastwater die volgende week beginnen. Daarna zorgen we dat ook de strooiwagen er weer langs kan.