Terug naar het overzicht

Roadshow ondermijning

Heeft u het gezien? Vorige week stond het Bureau Drugszaken en Platform Veilig Ondernemen op verschillende locaties in Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland met een speciale ‘ondermijningscontainer’. In de container werd informatie gegeven over ondermijning, de verschillende vormen van drugs en het herkennen van bijbehorende signalen.

Ondermijning gebeurt wanneer criminelen voor illegale activiteiten gebruik maken van legale bedrijven en diensten. Soms zonder dat de ondernemer door heeft dat hij te maken heeft met criminelen. Daarom is het zo belangrijk om bewust te zijn van mogelijk signalen.

De bezoekers van de ondermijningcontainer konden een kijkje nemen in een synthetisch drugslaboratorium en hennepkwekerij die was nagemaakt in de container. Een unieke ervaring. In de container konden bezoekers ervaren op welke aanwijzingen je moet letten om een hennepkwekerij of drugslab in je omgeving te herkennen. Ook reuk speelt daarin een rol, en dat konden bezoekers ook ervaren in de container. Door deze manier van voorlichting kunnen inwoners en ondernemers de signalen van ondermijning sneller herkennen en worden de gevaren van drugsproductie zichtbaar.

Lees hier verder over ondermijning:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ondermijning
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ondermijning/ondermijnende-criminaliteit