Terug naar het overzicht

Week van de Pleegzorg

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Van 3 tot en met 10 november is de Week van de Pleegzorg. Nog steeds wachten ruim 800 kinderen op een pleeggezin. Om voor hen het licht ook op groen te zetten, zijn er meer pleegouders nodig. In deeltijd, kortdurend of voor langere tijd.

Informatiebijeenkomst
Op 16 november 2021 19.30 uur organiseren pleegzorgaanbieders Kenter, Levvel, Parlan en WSG een gezamenlijke online informatiebijeenkomst over pleegzorg. Wilt u hierbij zijn? aanmelden via openjewereldnh@gmail.com of de website https://openjewereld.nu/regio/noord-holland/.

Op zoek naar een fijne plek
Ruim 800 kinderen wonen nu op een plek waar het voor hen niet veilig genoeg is. Hun leven en ontwikkeling staat stil. Te weinig pleegouders betekent dat kinderen vaker doorgeplaatst worden of dat het lang duurt voordat de juiste match voor een fijne plek in een pleeggezin is gevonden.

Groen licht
Op vanavond, 2 november om precies acht uur geeft Pleegzorg Nederland groen licht voor de Week van Pleegzorg 2021. Vanaf het bordes van het stadhuis in Rotterdam deelt schrijfster en voormalig pleegkind Lily Monori van Dijken hoe pleegzorg haar leven heeft verrijkt. Zij leest voor uit haar kersverse autobiografie ‘Het verborgen meisje’.