Terug naar het overzicht

Werkzaamheden Enkhuizerzand gestart

EuroParcs is begin dit jaar begonnen met het snoeiwerk en het rooien van de bomen op de locatie waar het vakantiepark gaat komen. Ook de aanleg van de bouwweg voor de bouwwerkzaamheden is gestart. Via deze bouwweg blijft de dienstingang van het Zuiderzeemuseum toegankelijk.

Vanaf begin februari wordt het gebied afgezet met hekken zodat de werkzaamheden voor de aanleg van de voorlandkering veilig kunnen plaatsvinden. De eerste werkzaamheden bestaan uit graafwerkzaamheden voor de waterpartijen op het vakantiepark. Waar nodig wordt het terrein geëgaliseerd en opgehoogd. Daarnaast wordt bodemverontreiniging verwijderd.

Door de werkzaamheden en het rooien van de bomen ziet het recreatiegebied er kaal en troosteloos uit. Voor de gerooide bomen komen gelukkig weer nieuwe bomen en groen terug. Uiteindelijk zorgen de werkzaamheden ervoor dat we weer een mooi recreatiegebied krijgen waarvan iedereen gebruik kan maken. 

Wilt u meer informatie over de ontwikkeling van het gebied en hoe het er uit komt te zien, kijkt u dan op de projectpagina over het Enkhuizerzand.