Terug naar het overzicht

Zilveren erespeld voor de heer Feike van Gangelen

Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Enkhuizen ontving de heer Feike van Gangelen op vrijdag 4 november een zilveren erespeld van de stichting. De speld werd opgespeld door Roel Broer, manager afdeling Beheer en Onderhoud bij de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester Van Zuijlen was ook aanwezig bij het bijzondere moment.

De heer van Gangelen is 13 jaar consul geweest voor de oorlogsgravenstichting. De consuls van de stichting spelen een belangrijke rol bij het beheer en het onderhoud van de oorlogsgraven. Feike van Gangelen was onder andere verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de graven. In de gemeente Enkhuizen liggen 9 Nederlandse en 8 geallieerde oorlogsslachtoffers begraven.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 330 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester. De heer Van Gangelen is als consul opgevolgd door Peter Bax.