Zwerfafval melden

Komt u zwerfvuil tegen in de wijk, meld dit bij de gemeente via Fixi.

U kunt online uw melding doen.

Via de Fixi app melden

U kunt ook een melding doen met de Fixi-app op uw smartphone. In de app kunt u meldingen volgen en ontvangt u updates over uw eigen melding(en). U kunt de Fixi-app gratis downloaden in de Appstore en Google Playstore:

Ploggen en plandelen zijn activiteiten waarbij mensen aan de slag gaan om zwerfafval op te ruimen. Bij het ploggen doet men dit joggend en plandelen betekent zwerfafval opruimen bij het wandelen. Inwoners die dit willen doen kunnen grijpers en zakken afhalen (op afspraak) bij de gemeentewerf (De Tocht 10 Bovenkarspel). Maak daarvoor wel eerst een afspraak, dan zorgen wij ervoor dat alles voor u klaarligt. Als u met een grotere groep (bijvoorbeeld scholen of verenigingen) zwerfafval gaat opruimen kunt u materiaal van de gemeente lenen. Ook daarvoor maakt u eerst een afspraak. Een afspraak maken kan via ons contactformulier.

Ernstige problemen lossen we snel op. Minder dringende zaken plannen we in.

U kunt ons ook bellen. Telefoon (0228) 360 100 Wij zijn telefonisch bereikbaar op:

  • maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur

Buiten kantoortijd, geen spoed? Bel de politie op 0900-8844

De gemeente ruimt zwerfafval op op wegen die worden onderhouden door de gemeente. Wegen in het buitengebied zijn vaak niet in beheer van de gemeente. Twijfelt u over de verantwoordelijke voor een bepaalde weg of straat? Op de website van Rijkswaterstaat kunt u precies zien wie er verantwoordelijk is: Naar de website van Rijkswaterstaat