Nieuwsoverzicht

Fashioncheque voor kinderen

Ouders/verzorgers die minder te besteden hebben, kunnen zich vanaf 15 november 2018 melden bij de gemeente voor een fashioncheque om nieuwe kleding voor hun kind(eren) (4-18 jaar) te kopen.

Einde asbestdaken in Nederland

Daken met asbest zijn in Nederland na 2024 verboden. De Tweede Kamer stemde dinsdag met brede steun in met een wetsvoorstel van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat).

Pleegzorg Nederland zoekt ‘supergewone pleegouders’

Pleegouders zijn vrijwilligers die kinderen opvangen omdat ze (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Ze verblijven dan voor korte of langere tijd in een pleeggezin.

Bloemetje voor schrijfster Anke de Graaf

Op 17 oktober ging wethouder Dorus Luyckx langs bij schrijfster Anke de Graaf (91 jaar). Ze werd in het zonnetje gezet omwille van het grote aantal boeken dat ze heeft geschreven.

Bomen gekapt

Binnenkort worden er op meerdere locaties in de gemeente Enkhuizen bomen gekapt. De bomen staan verspreid in de gemeente.

AED geplaatst bij Vette Knol

Bij het wooncomplex aan de Vette Knol is sinds kort een AED geïnstalleerd. Dit gebeurde op initiatief van de Vereniging van Eigenaren.

Exemplaar “Een huwelijk aan diggelen” overhandigd

Op vrijdag 12 oktober werd het boek “Een huwelijk aan diggelen” overhandigd aan burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper. Sinds 13 oktober is het boek vrij verkrijgbaar in boekhandels en online.

Enkhuizen leest samen tijdens kinderboekenweek

Tijdens het Samenvoorlezen evenement las Wethouder Dorus Luyckx voor in het Zuiderzeemuseum aan kinderen van de hoeksteen.

Enkhuizen heeft nu een Hartjessteeg

Donderdag 11 oktober onthulde wethouder Erik Struijlaart de naam van de steeg aan Paludanushof in Enkhuizen. De steeg heet voortaan ‘Hartjessteeg’.

Archeologische topvondst van beeld Mercurius

Tijdens een archeologisch opgraving aan de Romeinstraat werd bij toeval een nagenoeg compleet beeld van de Romeinse god van de handel Mercurius gevonden.
Abonneren op