Veiligheidsonderzoek

Doe mee aan ons onderzoek en help mee aan een fijn en veilig Enkhuizen.

Wat vindt u van de veiligheid in Enkhuizen?

Veilig leven, wonen en werken in Enkhuizen. Dát willen wij voor al onze inwoners. Daarom maken we als gemeente elke vier jaar een veiligheidsplan. Hierin staan acties om de veiligheid te verbeteren en overlast te beperken. De acties baseren we op input van onze inwoners. U dus! Ziet u onveilige situaties of heeft u een goed idee? Dit is hét moment om uw stem te laten horen. Doe mee aan ons onderzoek. Zo helpt u mee aan een fijn en veilig Enkhuizen.

Wat onderzoeken we?

We vragen wat u vindt van de veiligheid in uw buurt en in de hele gemeente. Bijvoorbeeld: hoe veilig voelt u zich? Ervaart u overlast in de buurt of heeft u last van afval op straat? En wat vindt u van handhaving? Deel alstublieft ook uw tips met ons, uw mening is belangrijk.

Veiligheidsplan met concrete acties

Met de resultaten van het onderzoek bepalen wij onze aanpak voor de komende vier jaar. Met als doel: fijn en veilig wonen in Enkhuizen. In het plan staan doelen, acties en afspraken met onze veiligheidspartners zoals de politie. De gemeenteraad neemt in april  2023 een besluit over het plan.

U doet toch ook mee?

Vul snel de vragenlijst in op Samen Enkhuizen. U kunt tot en met 8 januari 2023 uw mening geven. Dit kost  slechts 5 tot 10 minuten van uw tijd.

Deelname aan de enquête is altijd anoniem. Dat geldt óók als u zich heeft geregistreerd. Het voordeel van registratie? U ontvangt een e-mail over de resultaten van het onderzoek en krijgt een uitnodiging om aanvullend uw mening te geven.

Wilt u wel meedoen aan het onderzoek, maar u niet inschrijven op Samen Enkhuizen? Ga dan rechtstreeks naar de enquête.

Samen Enkhuizen

Op Samen Enkhuizen kunt u als bewoner op elk moment meedenken en uw bijdrage leveren. Afhankelijk van het soort project of de vraag zetten we dit platform in om ideeën te verzamelen, te discussiëren, enquêtes te lanceren, kort te polsen naar uw mening over een standpunt enzovoorts.

Als u dat nog niet gedaan heeft kunt u zich eenvoudig registreren op Samen Enkhuizen. Daar plaatsen we dan ook de uitkomsten van het onderzoek, zodat u daarop kunt reageren en eventueel zelf uw ideeën kunt inbrengen om de veiligheid in Enkhuizen te verbeteren. Of alleen om te reageren op de ideeën van uw dorpsgenoten.

Vrouw, 50+ binnen zittend op de bank en lachend in de camera. Tekst: 'Mijn tip? Zorg voor een betere verlichting in de binnenstad.'