Terug naar het overzicht

Een 'Gezonde Start' voor kleuters obs het Driespan/Klaverweid

Woensdagochtend 11 januari trapten de kleuters van obs Het Driespan Klaverweid, samen met Juvat Westendorp en wethouder Win Bijman, het thema ‘Een Gezonde Start’ af.

De ochtend startte met een feestelijke warming up, waarna alle kinderen van de wethouder een bidon hebben ontvangen. Deze zijn in de klassen gevuld, zodat de kinderen de komende tijd tijdens schooltijd water kunnen drinken. Ook heeft elke klas een dansworkshop gehad van Juvat, waarin er op een speelse manier is bewogen en gedanst.

Gezonde leefstijl

De komende weken staan in het thema van een gezonde leefstijl. Water drinken, gezond eten en voldoende bewegen komen op verschillende manieren terug in het lesprogramma.

Win Bijman, wethouder sport: ‘’Als gemeente steunen wij graag initiatieven die helpen om de leefomgeving van kinderen gezonder te maken. Wij dragen daar samen met JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) graag aan bij door tijdens de opening van het thema de kinderen bidons te overhandigen. In Enkhuizen drinkt 53,3% van de schoolkinderen (4-12 jaar) als tussendoortje in de ochtend water. Dat betekent dat er ook nog steeds 40,4% van de kinderen gezoete drankjes drinkt. Dit terwijl het drinken van zoete, suikerhoudende drankjes bijdraagt aan overgewicht en diabetes. Het is mooi dat het Driespan Klaverweid hier door middel van een thema aandacht aan besteed, zodat we samen werken aan een samenleving waar kinderen gezond opgroeien.’’

Meer informatie is te verkrijgen bij Fleur de Wit, vakleerkracht bewegingsonderwijs en JOGG-regisseur

fdewit@teamsportservice.nl